Létrehozva: 2020.11.11.

Más lesz az idei Black Friday, rengeteg akciót elsütnek november 27-éig

Bár a hivatalos meghatározás egyszerű, úgy tűnik, idén nem sokan fogják november negyedik csütörtökét követő péntekre időzíteni a fekete pénteket. Sőt, idén az áruházrohamok is elmaradhatnak a koronavírus miatti óvintézkedések okán. Egyre inkább az internetre költözik az akciós vásárlás.

Összevissza firkálhatják a naptárt a karácsonyi akció­vadászok: az idén november 27-ére eső Black Friday helyett rengeteg cég hirdetett más és más időpontra jelentős árengedményesőt. A Media Markt például múlt hét péntek–szombat–vasárnapra hirdetett Black Friday-napokat (bár jó eséllyel hirdet még idén Black vagy a cég piros színvilágára utalva Red Fridayt), az Extreme Digital most péntekre időzítette, míg az eMag november 20-ára lőtte be a fekete pénteket.

Fotó: getty images

Online tülekednek a vevők

A fekete pénteket hirdető üzletek jelentős része interneten is elérhető, sőt online vásárolni is lehet. Számos slágerterméket kínálnak jelentős árengedménnyel, igaz, ezekből nemegyszer igencsak korlátozott a készlet. Így – akárcsak a valódi – a virtuális polcokról is hamar elkapkodhatják a legkelendőbb árucikkeket. Ugyanakkor az online vásárlás nagy előnye – különösen most, a koronavírus-járvány második hullámának idején –, hogy nem kell tülekedni, lökdösődni, illetve kilométeres sorokat végigállni a kasszánál. Az internetes fizetésnek köszönhetően legfeljebb csak az áruátvétel miatt kell az adott üzletbe ellátogatni.

Fotó: shutterstock

Csomagautomaták segítik az átvételt

A Magyar Posta és a Foxpost mellett már áruházak is telepítenek csomagautomatákat, melyek előnye, hogy az ember a lakhelyéhez legközelebbit kiválasztva – a kijárási korlátozás kivételével – bármikor könnyen, gyorsan és a legtöbb esetben sorban állás nélkül át tudja venni az adott helyről megrendelt és megvásárolt termékét. Egy váratlan home office esetén ugyanis nem szerencsés, ha az ember a munkahelyére kérte az árut, ahogy az sem jó, ha otthonra rendelte a karácsonyi ajándékokat, de közben beüt egy túlóraidőszak.

Fotó: Marjai János/mti

„Itthon sokan első körben a Black Fridayeken szerzik be a karácsonyi ajándékok jelentős részét. Idén a járvány miatt valószínűleg még többen tesznek majd így online, hiszen ez a biztonságos és készpénzmentes vásárlás legkényelmesebb formája, s cégünk az Easybox-hálózattal is ezt a vásárlási forrást erősíti, hogy az emberek minél több ajándékot tudjanak akciós áron beszerezni. Végül csak a fennmaradó ajándékok beszerzése marad a klasszikus karácsony előtti időszakra. Ezáltal a teljes forgalom jobban eloszlik november és december között, mint a fekete péntek elterjedése előtti korszakban” – tájékoztatta a Ripost-ot az Extreme Digital.

Elmarad a vevőharc

Az amerikai Black Friday-roham hazánkban kevéssé ismert, bár pár éve a Tescónak sikerült olyan akciót hirdetni, hogy rendőri jelenlétre volt szükség. Ám idén a koronavírus-járvány és az annak terjedését lassító intézkedések miatt Amerikában is minden bizonnyal elmaradnak az úgynevezett ajtótörő hisztériák. Sőt, idén a járvány miatt több amerikai áruházlánc is inkább az internetes vásárlást szorgalmazza, olykor nem egy, hanem több Black Friday-dátumot is társítanak. A Walmart 3 bolti és 6 internetes Black Friday-napot is hirdetett, míg a Target kijelentette: náluk egész hónapban Black Friday van, újabb és újabb kedvezményekkel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast