INSIDER

Mától a mozikban az Elk*rtuk című film előzetese – újabb titkokról rántja le a leplet

Az őszödi beszédet és következményeit feldolgozó politikai krimi hosszú előzetese ma debütál online. A trailer számos izgalmas, akciódús pillanatot tartogat a nézőknek.
  • Szerző: Ripost

Az Elk*rtuk című filmben egy látványos autósüldözés mellett a 2006-os forradalmi hangulatot és az MTV székház ostromát is döbbenetes hitelességgel sikerült visszaadniuk az alkotóknak az első képkockák alapján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A film előzetesében egy újabb fontos titok is kiderül, ugyanis Magyarország ex-miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc is feltűnik benne.

Kálmán Olga egy archív felvételen faggatja az őszödi beszéddel kapcsolatban.

Fotó: MTI

A műsorvezetőnő kérdésére, miszerint „ön ezzel elismerte, hogy a miniszterelnöksége alatti másfél-két évben hazudott ennek az országnak?”, annyit tud felelni: „Ennél egy picikét próbáljunk meg…csipettel elvontabban beszélni erről.”

A Gyurcsány-féle mellébeszélés helyett azonban beszéljen magáért a film trailere, aminek valamennyi kockája sejteti, hogy mire is számíthatnak az október 21-én bemutatásra kerülő filmben!

A történet főhőse, Réka, a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában. Úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért, miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

A filmet a Megafilm gyártja, a producer Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya.

Az alkotást az elismert angol rendező, Keith English rendezte, operatőre a barcelonai Josep. M. Civit, a forgatókönyvet pedig Bendi Balázs írta. A főszerepet Bánovits Vivianne alakítja, mellette Mózes András, Bokor Barna, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs, Zayzon Zsolt, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor tűnik fel.

A premierig csupán egy megválaszolatlan kérdés maradt hátra: vajon ki játssza a volt miniszterelnököt az első, valós eseményeken alapuló magyar politikai krimiben?

A filmet október 21-én mutatják be a magyar mozik, a film 16 éven felülieknek ajánlott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?