INSIDER

„Összeomlottam„ – megrendítő vallomás a medencébe fulladt Kálmánka édesapjától

Gyermeke, Kálmánka virrasztására és temetésére szeretne kijönni a börtönből annak a hétéves kisfiúnak az édesapja, aki szombat délután fulladt a karcagi strand gyógymedencéjébe.
  • Szerző: Ripost

Hétéves kisfiú fulladt szombat délután a karcagi strand gyógymedencéjébe. A rendőrség jelenleg még vizsgálja az ügy körülményeit. Az első hírek arról szóltak, hogy a kis Kálmánkát az édesanyja és az új párja néhány percre felügyelet nélkül hagyta, amikor elment a büfébe, de a családtagok ezt cáfolják. Az azonban tény, hogy a fiú a gyermekmedencéből átment a sötétebb vizű és mélyebb medencébe, ahol életét vesztette. A Bors megtalálta Kálmánka apai nagymamáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Romák vagyunk, és néha egy kicsit hangosak, de tisztázni szeretnék néhány dolgot! Bármit is terjesztenek egyesek, nem volt verekedés a tragédiánk után, és lincshangulat sem alakult ki. A szokásaink szerint gyászoljuk a kis Kálmánkánkat, a temetésig mindennap virrasztást tartunk„ – szögezte le Farkasné Balogh Eszter, aki a lapon keresztül szeretett volna a büntetés-végrehajtás illetékeseinek üzenni.

Fotó: Bors

„A fiam jelenleg a tököli börtönben ül kisebb bűncselekményekért! Könyörögve kérem a döntéshozókat, engedjék meg a fiamnak, hogy ezekre a nehéz napokra kijöjjön, és elbúcsúzhasson a gyermekétől! Szeretné még utoljára látni” – mondta a nagymama, majd nem sokkal később csörgött a telefonja. Mint kiderült, éppen Kálmán volt a vonal másik végén, ugyanis engedélyt kapott rá, hogy a családjával beszéljen.

Fotó: Bors

„Évát nem hibáztatom, tudom, hogy sosem tenne kárt a gyerekeiben. Csodálatos anya! Én a rácsok mögött összeomlottam, a társaim tartják bennem a lelket. Mindenképpen ott szeretnék lenni a temetésen, még az sem zavar, ha bilincsben visznek oda„ – jelentette ki édesanyjának, tudva arról, hogy a beszélgetést a Bors is hallja. „Ezt a fájdalmat nem tudom feldolgozni. Idebent kaptam gyógyszert, hogy megnyugodjak” – mondta még a férfi.

Éva nem kívánt a lap kérdéseire válaszolni. A család viszont elmesélte, hogy a kisfiú szeptemberben ment volna második osztályba.

Fotó: Bors

„Igazi eleven gyerek volt! Elképzelni sem tudjuk, milyen lesz az életünk nélküle„ – mondta az egyik nagynéni. Eszter ugyan nem volt jelen a tragédiánál, de a többiektől megtudta, hogy Kálmánkát egy 17–18 éves helyi fiú emelte ki a vízből. Csaba azután segítségért kiáltott, majd valaki hívta a mentőket. Az orvosok már nem tudtak a gyermeken segíteni.

Fotó: Bors

Andrási István, a strand ügyvezetője kijelentette: folyamatosan figyelik a medencéket az úszómesterek és az őrök.

„Egyelőre nem tudjuk, miként fordulhatott elő ez a tragédia. A gyógyvíz kevert, és valóban sötét színű, de olyan tiszta, hogy akár egy 20 forintos érmét is meg lehet látni a medence alján. A tragédia idején sokan voltak a vízben” – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?