INSIDER

Még egy vonatra is fát döntött a brutális vihar – ötven helyszínen dolgoznak a tűzoltók!

Brutális vihar pusztított vasárnap hajnalban országszerte: fákat döntött ki, vezetékeket rongált. A vasúti közlekedés is akadozik: több fa ráborult a sínekre, de volt, ahol egyenesen a vasúti kocsira dőlt.
  • Szerző: Ripost

Fákat döntött ki, faágakat szakított le és vezetékeket rongált meg a vihar vasárnap reggelre az ország középső részén – írja a Katasztrófavédelem. A viharkárok felszámolásához Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Tolna megye területén összesen ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az MTI-t a MÁV arról tájékoztatta, hogy mivel több helyen a sínekre is fák borultak, ezért várhatóan jelentősen meghosszabbodik a menetidő a Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon. Egy-egy szakaszon pótlóbusszal kell majd utazni.

Fotó: Illusztráció/MTI

De fa dőlt Abaliget előtt, a 8059-es számú, Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat oldalára is, ezért Bükkösd és Abaliget között nem közlekednek a vonatok.

A Pécsről a Keleti pályaudvarra tartó Baranya InterCity Szentlőrincnél várakozik fakidőlés miatt. Dombóvár és Szentlőrinc között várhatóan busszal kell majd utazni. Dombóvár és Vásárosdombó között nem közlekednek a vonatok, mert fa dőlt a vasúti pályára. Dombóvár és Sásd között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?