INSIDER

Még nincs vége az év viharának, továbbra is több riasztás van érvényben

Hétfő délelőtt olyan vihar pusztított az országban, amilyet már régen láttunk, néhol újabb esőzésekre lehet még számítani.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a megírta, éjjel megérkeztek a zivatarok az országba. A viharokat jégeső és a legtöbb helyen jelentős csapadék kísérte, a csatornák nem mindenhol bírták a hirtelen jött vizet elnyelni. A főváros utcáin megállt a víz, több BKK-járat közlekedése jelentősen megváltozott, mindeközben az autósok dolga sem volt könnyebb, hiszen a közlekedési lámpák nem működtek és a megszokottnál nagyobb dugóban állt a város.

Fotó: Markovics Gábor

Felhőszakadás és zivatar veszélye miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben, bármikor újra leszakadhat az ég!

Fotó: met.hu

Az MTI arról ír, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az ország nyugati, északnyugati tájain fokozatosan stabilizálódik a légkör, máshol viszont ismétlődő zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyek száma az esti óráktól fokozatosan csökken.

Fotó: met.hu

Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol jégesőre, viharos széllökésre is készülni kell.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?