INSIDER

Még sincsenek veszve a balatoni nyaralások? Ez lehet a megoldás!

Ne mondd le a szállásod! – ezzel kampányolnak a balatoni szállásadók, akik abban bíznak, hogy a nyár vagy legalábbis annak a főszezoni része, július, augusztus talán megmenthető, és így nem megy csődbe több ezer turisztikai szálláshelyből élő vállalkozás.
  • Szerző: Ripost

Arra kérik azokat, akik már lefoglalták a szállásukat, hogy ne a pénzt kérjék vissza – hiszen azt már úgyis rászánták a nyaralásra –, hanem módosítsák az utazás időpontját. Persze ma még senki nem tudja, mikorra cseng le a járvány, mikor kezdhetnek ismét bátran utazni az emberek, ezért nem muszáj konkrét időpontot megjelölni, az is elég, ha az utazó és a szálláshely abban állapodik meg, hogy a veszélyhelyzet elmúltával közösen keresnek új időpontot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az a javaslatunk, hogy mindenki vegye fel a kapcsolatot a szállásadójával és kérje, hogy miután elmúlik a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, egyeztessenek egy későbbi időpontot a pihenésre. Így az utazó sem veszíti el az előlegként már befizetett összeget” – vélekedik a kezdeményező Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület.

Az egyesület a szálláshelyeket is arra buzdítja, hogy minél többen csatlakozzanak a kampányhoz, mert az kölcsönösen előnyös mind az ő számukra, mind pedig a vendégeiknek. Sok balatoni szálláshely már ki is tette az oldalára, hogy a lefoglalt szállások időpontja módosítható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?