INSIDER

Megáll az ész: begyógyszerezte, majd kirabolta áldozatait, egyikük bele is halt

Akár 18 év fegyház is várhat a férfire.
  • Szerző: Ripost

Tizennyolc év fegyházat kér kiszabni az ügyészség egy rablóra, akinek elkábított áldozatai közül az egyik meghalt. Az indítvány arra az esetre vonatkozik, ha a vádlott beismeri tettét és lemond a tárgyalásról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Northfoto

A Fővárosi Főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az 54 éves férfi 2018-ban ötször is úgy rabolta ki régebbi vagy alkalmi ismerőseit, hogy elkábította őket egy gyógyszerhatóanyaggal. A vegyszert italba keverte, megkínálta vele áldozatait, majd az öntudatlan emberek pénzét és mobiltelefonját eltulajdonította.

Az egyik eset tragédiával végződött. Erről azt írták, hogy a férfi egy ideig egy idős embernél lakott, ahol egy másik bérlő lakrészébe besurranva lopott. Mivel ez kiderült, a lakást el kellett hagynia, de a bérbeadót rendszeresen látogatta, majd elhatározta, hogy őt is kirabolja. A vádlott bódítószeres üdítővel kínálta meg volt főbérlőjét, és amikor magatehetetlenné vált, elvitte az értékeit. A főbérlő nem tért magához, néhány órán belül meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső terhelt ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények, köztük rablás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, s akár húsz évet is kaphat. Az ügyészség indítványozta, hogy ha a férfi az előkészítő ülésen teljes körűen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje tizennyolc év fegyházra. A férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?