INSIDER

Megbilincselve hurcolták el a budapesti ügyvédet: több százmillió forintot és gyémántokat zsarolt ki – videó

Több százmilliónyi vagyont, gyémántot, ingatlant zsarolt ki egy feltalálótól a budapesti ügyvéd.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben a rendőrséggel és a Terrorelhárítási Központtal közös akciót hajtottak végre a budapesti ügyvéd és társai elfogása érdekében.

A megalapozott gyanú szerint egy 43 éves ügyvédként dolgozó férfi 2014-ben megbízást kapott a feltaláló üzletembertől, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat. Az ügyvéd felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, ezért elhatározta, hogy ügyfelét kihasználva, csalárd módon jut anyagi előnyhöz.

A férfi elhitette ügyfelével, hogy házkutatást fognak nála tartani, és elkért tőle több adathordozót, amelyek üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Miután nem következett be az egyébként csak az ügyvéd által kitalált házkutatás, az adathordozókat nem adta vissza, hanem megtévesztve ügyfelét, egy társával hamisan azt állította, hogy azokat az ügyfele védelme érdekében a Dunába dobták.

Az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben a tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket azonban a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával több, mint százezer eurót tulajdonított el a feltalálótól. Amikor az ügyfél 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta, és a rákövetkező évben

több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle, mert megfenyegették, hogy megölik.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású, több budapesti és Pest megyei helyszínt érintő akcióban kutatásokat és elfogásokat tartottak. Ennek keretében a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, valamint vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. A nyomozó ügyészek öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül hármat őrizetbe vettek.

A gyanúsítottakkal kapcsolatos esetleges további kényszerintézkedéseket érintő ügyészi döntések meghozatala folyamatban van.

Az elfogásról készült videót itt megnézheted.

És ezeket olvastad már?