INSIDER

Megdöbbentő állítás: ez okozhatta a szadai szafaripark elefántjainak a halálát

Eszméletlen állapotban találtak rá, saját kamionjukban, az éppen átszállításon lévő a szadai elefántokra. Újabb megdöbbentő részletek láttak napvilágot rejtélyes haláluk kapcsán.
  • Szerző: Ripost

Mint arról korábban a is beszámolt elpusztult a szadai szafari park két elefántja. Az állatok rejtélyes körülmények között vesztették életüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tulajdonosuk René Casselly egy Töltéstaván épülő parkban akarta elhelyezni a két elefántot nyugdíjas éveikre. Ám átszállításuk közben szerencsétlen körülmények miatt, ez már nem lehetséges. Az állatvédők szerint megfulladhattak a kocsijukban, azonban ezt kizártnak tartja gondozója, hiszen minden az előírásnak megfelelő volt és eddig soha nem történt még csak hasonló sem.

„Nyugdíjaséveik leendő színhelyén voltunk velük, amikor a tragédia megtörtént. Azért vittük oda őket, hogy ismerkedjenek leendő lakhelyükkel. Amikor hajnalban megérkeztünk a jelenlegi szálláshelyükre, láttuk, hogy baj van, azonnal hívtunk állatorvos specialistát. Miután Mambót és Bettyt elvesztettük, Tongára fókuszált mindenki, őt végül sikerült megmenteni” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra René a Bors felkeresésére. A férfi azt is hozzátette a baj bekövetkeztekor az életmentéssel foglalkoztak, később pedig kegyeleti okokból nem kérték a boncolást, ami fényt deríthetne az állatok rejtélyes halálra. Sőt magánterületen már el is temették a hatalmas emlősöket.

Fotó: Sulyok László

„Képtelenség, hogy szállítás közben megfulladtak Mambóék, járműveink az előírt szigorú szabályoknak mind megfelelnek, soha nem történt semmilyen baleset útközben. Ezért megmagyarázhatatlan a dolog számunkra is. A Casselly család, köztük én is tiszteletben tartjuk az állatvédők törekvéseit, nem mennék bele ebbe. Csak annyit kérünk, hogy valótlanságokat ne állítsanak, és tartsák tiszteletben a gyászunkat” – válaszolt az őt ért vádakra a férfi.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?