INSIDER

Megdöbbentő, mit adott elő a rendőröknek a brutális szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottja

Állítja, nem is ölhette volna meg az idős házaspárt.
  • Szerző: Ripost

Lezárult a nyomozás a brutális szikszói kettős emberölés ügyében – tudta meg a Vasárnapi Blikk. Információik szerint az egész országot megrázó gyilkosság polgárőr gyanúsítottja, Sz. Sándor még utolsó próbálkozásként, előadta a rendőröknek, hogy az idős házaspár erőszakos halálának időpontjában nem is volt a bűncselekmény helyszínén, hanem a borsodi település határában füves cigarettát szívott éppen.

Úgy tudni, arra a kérdésre, hogy miért csak a nyomozás finisében állt elő ezzel a verzióval, azt válaszolta: szégyellte családja előtt a kábítószerezést.

„Amikor a védencem elmondta, hogy hol tartózkodott a kérdéses időben, a rendőrség azonnal kirendelt egy szakértőt. Ő a cellainformációk elemzését követően megállapította, hogy a gyanúsított az idős házaspár házának közelében volt, sőt még egy telefonhívást is lebonyolított a gyilkosság időpontjában. Ennek ellenére védencem továbbra is kitart amellett, hogy nem ő követte el a gyilkosságot” – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

2011-ben megölték otthonában a 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizike nénit. A házaspárt a gyilkos egy székhez kötözte és addig ütötte a fejüket egy baltával, amíg bele nem haltak. Gizike néni és párja holttestét másnap az egyik szomszéd találta meg.

A gyilkosság hírére a településen falugyűlést tartottak, ahol többek között felszólalt a polgárőrség akkori vezetője, Sz. Sándor is. A férfi felhívta a figyelmet a közbiztonság megerősítésére, illetve reményét fejezte ki, hogy a kegyetlen gyilkost minél hamarabb elkapja a rendőrség.

Az ügyben hét évvel később, tavaly történt áttörés, amikor kiderült: a helyszínen rögzített anyagmaradványok egyezést mutattak a pár házzal arrébb élő Sz. Sándor DNS-mintájával.

Miután kiderült, hogy a volt polgárőrt mivel gyanúsítják, családja teljesen elállt mellőle, sőt a lánya lebuktatta, amikor hamis alibit akart magának igazoltatni. Sz. Sándort különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, élete végéig ülhet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?