INSIDER

Megdöbbentő részletek a nyársapáti balesetről: a gázoló sofőr nem is a mentőket hívta először

A sofőr az ismerőseit tárcsázta először ahelyett, hogy azonnal mentőt hívott volna.
  • Szerző: Ripost

Nem hívott azonnal segítséget a gázoló sofőr Nyársapátnál – ezt mondja a meghalt kisgyerek nagymamája. Az idős nő exkluzív interjúban mesélt erről a Tényeknek.

Fotó: Bors

A hétéves kisfiú az iskola első napjára ment, amikor a sofőr a buszmegállóba csapódott. Az édesanyja kísérte oda, mindketten meghaltak.

„Boti aznap kezdte volna az első osztályban. Az lett volna az első napja az iskolában” – mesélte az anyuka testvére, aki azt is hozzátette, a halott asszony épp azért volt a buszmegállóban a gyerekekkel, mert az nagyon közel van az úthoz, és vigyázott az iskolásokra, hogy ne történjen baj. De ő sem tudta megvédeni a gyerekeket a váratlanul buszmegállóba csapódó kisteherautótól. A család szerint az egyik elgázolt gyerek jelenleg is élet halál között van.

A halott fiú nagymamája szerint a buszmegállóba csapódó sofőr saját lábán szállt ki a roncsból, de nem a mentőket hívta először, hanem az ismerőseit.

„Amikor kiszállt az autóból, miért a családját hívta? Miért nem mentőt hívott? Miért nem hívott segítséget? Vagy miért nem ment oda ő? Miért nem ment oda, mint az a gyerek, aki a másiknak a feje alá tette a táskáját, hogy ne haljon meg?” – kérdezte a nagyszülő, aki azt szeretné, ha a sofőrt megbüntetnék.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?