INSIDER

Megerőszakolták és felgyújtották a 18 éves Pénzes Henit – a nagymama 14 év után sem birkózott meg a gyásszal

Tizennégy éve képtelen elengedni a Makón megerőszakolt és felgyújtott Pénzes Heni emlékét a nagymamája, Erzsike néni.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a már beszámolt, a Muki néven elhíresült K. András 2006-ban Makó mellett megerőszakolta, majd egy fához kötözve felgyújtotta Henriettát. A bűncselekmény idején mindössze 14 éves K. motorral a városba hajtott, benzint vett, meggyújtotta, aztán pedig a sorsára hagyta védekezésre képtelen áldozatát. Henriettának még volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabadítsa magát, és addig szaladt, míg segítséget kért egy hagymaszedőtől. A lány életéért hetekig küzdöttek az orvosok, de huszonegy nap múlva meghalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A nagymama, Erzsike néni a mai napig heti háromszor látogatja unokája sírját.

„Gyűlölöm Mukit, az a gazember nemcsak Henike életét vette el, de szétrombolta a kislány szüleinek a házasságát is„ – mondta felindultan Erzsike néni a Blikknek. „Az 54 éves fiam, Sándor egészen Korzikáig menekült a nyomasztó emlékek elől, míg a felesége, Gyöngyi két év múlva elköltözött a faluból, de végül ő is egyedül maradt.”

Mint a nagymama mondja, a család egyből rohant a kórházba a kislányhoz, amikor megtudták, mi történt.

„Három hétig küzdött az életéért az én kis unokám, a szülei pedig végig az ágya mellett ültek és kérlelték, ne adja fel. Amikor meghalt, ordítottam a fájdalomtól és a dühtől, aztán csak sírtam és sírtam, végül elfogytak a könnyeim. Gyakran eszembe jut, ahogy Henike megtette az első lépéseit, újra hallom, amikor kimondja az első szavakat. És attól az én fájdalmam csak erősebb lesz„ – mesélte megtörten.

Tizennégy év telt el azóta, s Erzsike néni álmában néha megjelenik Henike, illegetve magát a fodros-babos ruhájában. Olyankor reggel az asszony mindig boldogan ébred.

„Ha nagy ritkán hazajön a fiam a messzi Korzikáról, nem beszélhetünk Henikéről, mert az mindig felkavarja őt. Első dolga, hogy kisiet a temetőbe, ahol hosszan elidőz.”

Heni gyilkosát a bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt 15 év szabadságvesztésre ítélt – jövő év júliusában szabadul.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?