INSIDER

Tragédia: nem adta meg az elsőbbséget, meghalt egy 5 éves kisgyerek Vas megyében

A mentőknek a helyszínen sikerült újraéleszteniük a kislányt, aki azonban olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt. Az ügyben nem jogerős ítélet született.
  • Szerző: Ripost

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság a férfit, aki egy traktort vezetve tavaly nyáron nem adta meg az elsőbbséget egy kocsinak, emiatt összeütköztek, és egy ötéves gyermek meghalt – közölte a Szombathelyi Törvényszék a bírósági honlapon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A baleset tavaly július 24-én este történt két Vas megyei út kereszteződésében. Az autóban, amelyet egy nő vezetett a hátsó ülésen biztonsági gyermekülésekbe bekötve két kisgyermek utazott. Az ütközés következtében az egyik kisgyermeket a traktor villája az üléssel együtt kirepítette az autóból. Az ötéves kislány az üléssel együtt az oldalára borult vontató alá szorult. A mentőknek a helyszínen sikerült újraéleszteniük a kislányt, aki azonban olyan súlyosan megsérült, hogy másnap a kórházban meghalt. A balesetben a kocsi vétlen sofőrje is súlyosan megsérült.

A bíróság ítéletében kimondta, hogy a baleset azért következett be, mert a traktor sofőrje több KRESZ-szabályt megszegett: a jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a másik járműnek és a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt. Az ütközés elkerülésére az autó vezetőjének esélye sem volt; mindössze 4,9 méter távolságra volt, amikor a traktoros a védett útra hajtott.

A vádlott és védője az ítélet ellen fellebbezést jelentett be, ezért a döntés nem jogerős – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?