INSIDER

Megható pillanat: 3 év után magához ölelhette az anya eltűntként keresett kislányát, Lillát

Az apa egyik barátjának szüleinél találták meg az ötéves Bors Lillát, akit több hónapon át eltűntként kerestek, mivel az anya és az apa is azt állította, a kislány egyiküknél sincs.
  • Szerző: Ripost

Bors Lilla szülei között megromlott a viszony, évek óta nem tudtak megegyezni abban, melyikük nevelje a gyereket. A kislány csak másfél éves volt, amikor 2017 őszén az apa az egyik láthatásról elvitte magához Ausztriába, mert szerinte az exe veszélyeztette Lilla életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Pixabay

Az elsőfokú bíróság az apának adta a kislány felügyeleti jogát, ám másodfokon, idén tavasszal az anya nyerte meg a gyermekelhelyezési pert. Ennek ellenére az apa a jogerős ítélet ellenére hónapokig nem adta át Lillát az édesanyjának, végül Lillát eltűntként kezdte keresni a rendőrség. Az apa ugyanis azt állította, átadta a gyereket, az anya meg ragaszkodott ahhoz, hogy ez nem igaz és bejelentette ezt a rendőrségen.

„Az édesanya három év eltelte után szombaton végre magához ölelhette Lillát, akit Miskolcon találtak meg az osztrák rendőrök információi alapján” – tudatta a Blikkel a hírt az anya ügyvédje, dr. Volni Emese, aki azt is elmondta, a kislány az apa egyik barátjának szüleinél volt.

Az ügy Lilla megtalálásával még nincs lezárva: a szülők pereskednek egymással az elmaradt gyerektartás megfizetése miatt.

És ezeket olvastad már?