INSIDER

Meghosszabbították a gyógyszer-támogatásokat

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az EMMI meghosszabbította azoknak a gyógyszereknek a támogatását, amelyekhez orvosi javaslatra lenne szükség.
  • Szerző:

Az EMMI döntése értelmében a támogatott gyógyszereket és tápszereket, illetve a gyógyászati segédeszközöket továbbra is megkaphatják azok, akiknek ehhez egyébként meg kellene újíttatni a szakorvosi javaslatot. Így azok sem esnek el az olcsóbb gyógyszerektől, akik most nem jutnak el a szükséges orvosi felülvizsgálatokra, ugyanis több krónikus betegség esetében egyébként ez időről időre kötelező, de most ezeket is meghosszabbították újabb 90 napra, csak úgy, mint azt, hogy a gyógyszereket háziorvos is kiírhatja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció/pixabay

Ugyanennyi időre hosszabbítják meg a gyógyászati segédeszközök kölcsönzési idejét is.

A szakorvosi javaslat alapján támogatott gyógyászati segédeszközök igénybevételéhez szükséges orvosi javaslatok érvényességét is meghosszabbítják a veszélyhelyzet lejártát követő 90. napig. A veszélyhelyzet alatt lejáró javaslatok ideiglenes meghosszabbítását ez esetben is a háziorvosok rögzítik majd az egészségügyi dokumentációban.

És ezeket olvastad már?