INSIDER

Megint részegen vezetett egy buszsofőr, rendőrt hívtak a ferihegyi járathoz

Erősen ittas volt a buszsofőr, akire kihívták a rendőröket Budapesten, a Ferihegyre induló 200E buszjáraton. Nincs egy hónapja, hogy kirúgtak egy buszsofőrt, aki részegen vezette a 150-es buszt. Mi van itt? Miért gondolják, hogy ezt lehet?
  • Szerző: Ripost

Alkoholmámorban úszó sofőrre hívták ki a rendőröket a Népligetben – számoltak be a -nak szemtanúk. Szerda délután a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton a rendőrségnek kellett félreállítania a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről induló 200E BKK autóbuszt, mert a sofőr részeg volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Hivatalos” emberek vettek körül egy buszsofőrt, aki a 200E járatot vezette, aztán megjelentek a rendőrök is

– meséli a fiatal lány, aki a buszpályaudvarra tartott éppen.

A 200E buszra csak az első ajtón lehet felszállni, a sofőr ellenőrzi az utasok bérleteit, illetve jegyeit – így azonnal észre lehet venni, ha valami nincs rendben a jármű vezetőjével.

– Utasok nem voltak a buszon, nem tudom, hogy már leszállították őket, vagy nem is voltak. Ami biztos, hogy a rendőrök megszondáztatták az 50 év körüli sofőrt, mert láttam, hogy nem valami vidám

 

Ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult

Megkerestük a rendőrséget, és megerősítették a történteket.

„November 13-án délután Budapest IX. kerületében, a Népligetben a rendőrök egy autóbusz vezetőjét intézkedés alá vonták. Vele szemben szondát alkalmaztak, ami pozitív eredményt jelzett, így további mintavétel céljából az érintett buszvezető előállítására került sor” – közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrök büntetőeljárást indítottak ittas járművezetés gyanúja miatt.

 

A BKK azonnal kirúgta a buszsofőrt

A 200E buszt a BKK megrendelésére a BKV üzemelteti. A megkeresésére a BKV közölte lapunkkal:

Az eset a Népligetben történt, utasok nélkül, amikor Társaságunk dolgozói épp ellenőrzést végeztek. Természetesen a rendőrséget azonnal értesítették, akik a helyszínen intézkedtek. A munkavállaló azóta már nem áll a cég alkalmazásában.

 

Minden buszsofőrt megszondáztatnak

Szigorú szabályok vonatkoznak a buszsofőrökre Budapesten. Amikor a sofőr felveszi reggel a buszt, a csipes belépőkártyával igazolja magát, és rögtön meg kell fújnia egy szondát, amikor belép a telepre. Az ittasság azonnali felmondással jár. Ugyanez a procedúra megy végbe minden busznál este, üzemzárás előtt: a sofőrt, aki leadja a járművet a telepen, ugyanígy megszondáztatják. Mivel buszonként egy váltás van egy nap, minden sofőrt legalább egyszer megszondáztatnak: vagy amikor reggel felveszi a buszt, vagy amikor este leadja.

Kíváncsi vagy, hogyan bukhatott le a sofőr? Ráadásul az is érdekel, hogy mi a jelenlegi jogszabály az ittas vezetőkkel szemben? Akkor keresd a szombati napilapot az újságárusoknál!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?