INSIDER

Sziráki csoda, vakcinabiznisz, Nagy Feró régi titka – ezekről is szól a Ripost7 legújabb száma

A hét legfontosabb hírei válogatva és másként, színesen, érdekesen tálalva – megjelent a Ripost7 legújabb száma, amelyben olvashat többek közt arról, hogyan üzletelnek korunk legértékesebb valutájával, a vakcinával, és Nagy Feró régi titkáról is lerántjuk a leplet.
  • Szerző: Ripost

Az egész világról egy kis nógrádi faluba, Szirákra jönnek a vakcinagyártók. Dr. Lukács Noémi, a biokémia professzora itteni kicsi magánlaborjában állítja elő a víruskutatáshoz nélkülözhetetlen speciális ellenanyagot – méghozzá egyedüliként az egész világon. Erről is szól a 7 most megjelent száma.

Szirákról szolgálja ki a kis családi cég a világ legnagyobb kutatóvállalatait és oltóanyaggyártóit az általa előállított monoklonális ellenanyaggal. Nincs olyan ember Magyarországon, akire ne hatott volna ez a hír. Felemelő, hogy egy kis magyar faluban élő tudósnő hozzájárul a veszélyes világjárvány, a SARS-CoV-2 leküzdéséhez. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a professzorasszony munkásságára a továbbiakban is óriási szükség lesz, hiszen több tudós – köztük az Erzsébet királynő által nemrégiben kitüntetett Szakmány Tamás orvosprofesszor – is arra figyelmeztetett, hogy a közeljövőben újabb világjárványok törhetnek ki. Nem kizárt, hogy a világszerte beindított oltáskampányok mellett ez a borúlátó prognózis is befolyással lehet a Dr. Lukács Noémi biotechnológiai cégének további sorsára. A 7 a professzorasszonyt sziráki otthonában kereste fel.

Dr. Lukács Noémi kis sziráki laborjában állítja elő azt az anyagot, amire a vakcinagyártóknak szükségük van.

Vakcinabiznisz: pénzért mindent?

Kezd leesni a tantusz az Európai Unión belül, hogy aki csak a brüsszeli vakcinabeszerzésre vár, sokáig kénytelen lesz fenntartani a járványügyi korlátozásokat. Aki többet fizet a gyógyszercégeknek az oltóanyagért, előbb és többet kap belőle.

A 7 utánajárt, hogyan is megy a vakcinabiznisz, kik és miért kaptak legelőször a világon oltóanyagot és mi az oka az európai késlekedésnek. Mire számíthatunk?

Covidosztály belülről

A 7 drámai képes beszámolót közöl a vörös zónából, onnan, ahol élet-halál harc folyik nap mint nap a gyilkos kórral. Így nevezik a kórházi dolgozók a covidosztályokat, ahová csak szkafanderben léphet be orvos, nővér, gyógytornász és takarító. És csak ők meg a koronavírusos betegek, senki más. Egy fővárosi Vörös zónában dolgozó fiatal orvos beszámolt a 7-nek, hogyan zajlik az élet ebben a furcsa, elzárt világban.

Nagyon nagy felelősség, hogy sokszor a mi ügyességünkön, munkánkon és döntéseinken múlik, túléli-e a betegséget az, aki bekerült a Vörös zónába. Gyorsan kell határozni, elég-e az oxigénterápia vagy lélegeztetőgépre van szükség. Amikor belép az ember a Vörös zónába, átérzi ezt a felelősséget”

– mondta el a 7-nek.

Lelepleztük Nagy Feró sok évtizedes titkát

Megfejtettük a Beatrice frontemberének sok évtizedes titkát. Kiderült, mennyire van jelen az életében az intimitás négy évtized után!

Nagy Feró olyasmiről beszélt a Ripost7-nek, amiről még soha senkinek. Fotó: Nagy Zoltán

Nagy Feró viszonylag ritkán beszél a magánéletéről és a szüleiről, pedig le sem tagadhatná, hogy székely származása vitte rá a lázadásra, sőt, a magánélete is hatással van.

A 75 éves énekes a 7-nek adott exkluzív interjújában vallott őszintén a szerelmi életéről.

És amit még megtalál benne, többek között:

* Mit ígér nekünk erre az évre a kínai horoszkóp?

* Kimustrált autógumikból készít szobrokat egy magyar férfi

* Különleges rejtvények 8 oldalon keresztül

* Tudományos érdekességek

* Melyik vakcináról mit érdemes tudni?

Keresse az újságárusoknál a 7 hetilapot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?