INSIDER

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Ezen a héten is rengeteg megdöbbentő és érdekfeszítő írás található a Ripost7-ben, melyből most egy kis ízelítőt adunk.
  • Szerző: Ripost

Szidják Jakabot a jobbikosok: „Peti, nem éget a gyűrűd?”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nekiestek saját jobbikos párttársai Jakab Péter pártelnöknek, miután lebukott: titkos élettársa van Budapesten, miközben eljátssza a szerető családapát, és keresztény értékekről, családról beszél…

Fotó: Bors

Elegük lett Jakab Péterből a jobbikosoknak! Egyre többen utálják a pártban, hogy az elnökük kettős életet él: eljátssza a parizert, pirosaranyat evő szegény vidéki fiút, miközben havi 6 millióból gazdálkodik, kamulakást fizettet százezrekért az Országgyűlés Hivatalával, családtagjai pedig sorban veszik az ingatlanokat Kelenföldön. Ráadásul folyamatosan erkölcsről, keresztény értékekről papol, miközben esténként titkos élettársához érkezik bőrönddel, másnap délelőtt pedig saját kapukulccsal távozik az egész éjjel a ház előtt parkoló szolgálati autójával…

A „Főtitkárnő” vezeti a Jobbikot?

De abból is elege lehet sok jobbikosnak, hogy úgy tűnt, nem is Jakab, hanem ez a bizonyos élettárs, a kabinetfőnök vezeti a pártot. A párton belüli szóbeszéd szerint Jakab helyett az agresszív, erőszakos nő mondja meg a tutit, nélküle nem lehet semmit eldönteni – nem véletlen, hogy „Főtitkárnő” a csúfneve a pártban… Jakab őt fogadta nagy öleléssel este a „munkalakás” előtt, és az ő lakásából kellett kimenekíteni, amikor lebukott.

Hogy min bukott ki sok jobbikos kommentelő, illetve mit művelt még Jakab Péter, kiderül a 7 hetilap ma, november 30-án megjelenő számából.

Értékes ereklyéért keresték fel Somogyvárt

Romjaiban is lenyűgöző látvány az I. László király által alapított somogyvári bencés apátság, ami a középkori Magyarország legnagyobb apátsága volt. Itt alakították ki a Szent László Nemzeti Emlékhelyet. Az interaktív kiállítás az apátság építésének történetét és a névadóhoz kapcsolódó legendákat is bemutatja . A 7 Jancsekik János tárlatvezető kalauzolásával járta be a különleges helyet.

20210921_Somogyvár Szent László Nemzeti emlékhely. Szent László király 1091-ben alapította a somogyvári bencés monostort a Kupavárhegyen. Somogyország szívében, Koppány vezér egykori birtokán telepített le a dél-franciaországi Saint-Gilles-ből hívott szerzeteseket. A középkori Magyarország legnagyobb monostortemplomát ezért a francia anyakolostor patrónusa, Szent Egyed (Saint Gilles) tiszteletére szentelték. Somogyvárt több mint négy évszázadon keresztül lakták a szerzetesek és látogatták a zarándokok. Fotó : Markovics Gábor Ripost

Somogyvárt több mint négy évszázadon keresztül lakták a szerzetesek és látogatták a zarándokok. Hogy mi lehetett az az értékes ereklye, amelyért fejedelmek és királyok is felkeresték, homály fedi. Egy elgondolás szerint eredetileg ott temették el Szent Lászlót, de az előkerült sír ehhez kicsi.

„A sír a méretei miatt aligha lehetett valamely személy nyughelye, sokkal inkább ereklye, vagy ereklyék őrzésére szolgálhatott...” – írja a régész, Bakay Kornél. Azt tartja elképzelhetőnek, hogy miután a király maradványait Nagyváradra szállították, a sírt leszűkítették, így nyerte el mai méretét. A francia szerzetesek magukkal hozhatták az anyakolostor számára oly fontos Szent Egyed valamely ereklyéjét. Ez magyarázná azt is, hogy 1113-ban III. Boleszláv lengyel uralkodó ide zarándokolt, hogy Szent Egyedhez imádkozzon.

Ha kíváncsi vagy, hogy mit találtak a kolostor pincéjében, illetve egyéb megdöbbentő érdekességet is szeretnél megtudni, keresd a 7 hetilap ma megjelent számát!

A vörösbáró miatt nőhet a kenyér ára

Műtrágya nélkül nincsen rendes termés, a műtrágyagyártás viszont egy ember kezében van Magyarországon: a baloldalt korlátlanul támogató vállalkozó, Bige László visszaél monopolhelyzetével annak ellenére, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kartellezés miatt 14 milliárd forintra büntette. A műtrágya árát Bige több mint négyszeresére emelte, ami jelentősen növeli a gazdák kiadásait, ez pedig magával hozhatja minden mezőgazdasági termék, a kenyér árát is. Ráadásul egy napot adott nekik a vásárlásra. A 7 gazdálkodókat kérdezett.

Horváth László Rábapatonán beleszületett a mezőgazdaságba.

„Szó szerint, mert majdnem aratáskor születtem, a búzaföldeken„ – meséli a gazda, aki mindig is földműveléssel foglalkozott. „Ízig-vérig paraszti vénákkal megáldott ember vagyok, sosem csináltam mást. 1992 óta egyéni mezőgazdasági vállalkozó vagyok, ma már a lányaim is besegítenek, klasszikus családi gazdaság a miénk.”

Hogy mit mondott még Horváth László, illetve milyen véleménnyel van a másik gazda Bige Lászlóról, kiderül a 7 mai, november 30-án megjelent számából. Keresd az újságosoknál, illetve az egyéb árusítóhelyeken!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?