Létrehozva: 2021.04.27.

Megjelent a Ripost7 legújabb száma! Mindenki szabad nyárra készül

Már 2,4 millió vendégéjszakát foglaltak le magyar szállásokon, 152 milliárd forint várja a SZÉP-kártyákon, hogy elköltsék. A gyors és szervezett oltási programnak köszönhetően mindenki azt reméli, szabad lesz a nyár, ismét tudunk sportolni, szórakozni, utazni – legalábbis belföldön, bár számos mediterrán ország is tárt karokkal vár.

A belföld lett az új külföld – ez idén sem lesz másként. Az emberek alig várják, hogy kimozdulhassanak, már most rekord mennyiségű foglalás érkezik a szálláshelyekre. Csak júliusra közel egymillió vendégéjszakát kötöttek már le!

A magyarok 72 százaléka tervez utazást az idén, háromból két ember pedig belföldön szeretne kikapcsolódni, derül ki az Everguest turisztikai tanácsadó cég és a Tárki friss felméréséből. A válaszadók 11 százaléka külföldön, 40 százaléka belföldön, 21 százaléka pedig kül- és belföldön is szeretne nyaralni. Az utazni vágyók 67 százaléka megcélozza a Balatont 2021-ben.

A Ripost7 megkeresésére a Magyar Turisztikai Ügynökség azt közölte: arra számítanak, hogy gyorsan és nagy ütemben indul újra a turizmus, elsősorban belföldön. Ezt támasztják alá a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) előfoglalási adatai is. A három nyári hónapra jelenleg havonta átlagosan 800 ezer körüli vendégéjszakát rögzítettek az NTAK-ban. A legtöbbet, 920 ezret július hónapra. A foglalások száma 13 százalékkal emelkedett az egy hónappal korábbihoz képest. A foglalások 74 százaléka belföldről érkezett. Ehhez hozzászámíthatjuk, hogy tavaly is sokan az utolsó pillanatban foglaltak szállást, most is kivárnak a nyaralni vágyók, és figyelembe veszik az aktuális járványügyi helyzetet.

Miután a munkaadók tavaly ötödével több pénzt tettek a SZÉP-kártyákra, aminek az elköltésére csak korlátozottan volt lehetőség, most 152 milliárd forint várja, hogy elköltsék.

Tavaly nyáron soha nem látott eredményt produkált a hazai turizmus, felélénkült a belföldi forgalom. A tavaszi óvatos újranyitást követően a három nyári hónapban összesen 11,6 millió vendégéjszakát töltöttek el hazai szálláshelyeken, a vendégek száma júliusban és augusztusban sokkal több volt, mint az előző évben. Az utazási kedv egészen az őszi lezárásig töretlen volt, megnőtt viszont a magán szálláshelyek és a kevésbé zsúfolt úti célok népszerűsége. Idén hasonló érdeklődésre számítanak a szakemberek.

A Balaton változatlanul a legnépszerűbb, a foglalások 34 százaléka ide szól, ezt követi a Mátra-Bükk térsége 7 százalékkal, Debrecen és térsége szintén 7 százalékkal, valamint Budapest környéke 6 százalékkal.

- A nyáron még mindig a strandok, fürdőhelyek a legkedveltebbek, de egyre népszerűbb az aktív és ökoturizmus is, az utazók szívesen választanak kevésbé zsúfolt helyeket és természetközeli programokat – közölte a Ripost7 kérdésére a turisztikai ügynökség. Amikor úti célt választanak a nyaralni vágyók, azt veszik számításba, milyen élményt remélhetnek, de fontossá vált az is, hogy a szálláshely rugalmas és járványügyi szempontból biztonságos legyen. A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a startpisztoly eldördülésére, vendégek biztonságos fogadására – írja a Ripost7 kedden megjelent legfrissebb száma.

A Ripost7 című hetilapban további információkat találsz arról, hová milyen feltételekkel utazhatsz külföldre. Megnézheted az Országházat belülről, bekukkanthatsz a föld alatti titkos folyosójára. Megismerheted az új egyiptomi Aranyvárost és rendhagyó interjút olvashatsz Szulák Andreával. Keresd a Ripost7 legfrissebb számát az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, kik építették Magyarország egyetlen piramisát - videó

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?

INSIDER

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!