INSIDER

Megkezdték a kezelését az elefántlábú fiúnak

Nagyon boldog Kanalas Dávid, akinek kezelését el is kezdték a budapesti Bajcsy Kórházban. Az „elefántlábú” fiú egyre jobban van, ám sok küzdelem áll még előtte, nem tudja például, hogy hova megy, ha a kórházi kezeléseknek vége, mert ahol korábban meghúzta magát itt a fővárosban, ott nem maradhat.
  • Szerző: Ripost

Mint azt a korábban megírta: Kanalas Dávid 350 km-ről utazott fel Budapestre, azzal a reménnyel, hogy itt majd tudnak rajta segíteni. A 19 éves fiú ugyanis egy különleges és ritka betegségben szenved. Erősen vizesedik az alteste, a lábai hatalmasra vannak dagadva, folyamatos fájdalmai vannak. Ám úgy tűnik, most egyelőre vége a szenvedések: Dávid pártfogójának, Varga Brigittának és a hihetetlen összefogásnak köszönhetően megkezdték a fiú kezelését a Bajcsy kórházban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Varga Brigitta és pártfogoltja, Kanalas Dávid a Bajcsy kórházban Fotó: Ripost

„Nagyon sok felajánlást kaptunk, amint megjelent a médiában Dávid története. Azt, hogy ilyen gyorsan tudta fogadni egy kórház, egy szociális szférában dolgozó hölgy közbenjárására sikerült elintéznünk. Ő egyébként éppen a cikkét olvasta egy Facebook csoportban. Abban is segítettek, hogy rekord gyorsasággal rendeződjön a TB viszonya” – mondta el lapunknak Varga Brigitta, akivel közösen látogatta meg munkatársunk Dávidot a kórházban.

Fotó: Ripost

„Nagyon boldog vagyok, mert sokkal jobban vagyok: kapok infúziót, gyógyszereket, vízhajtót, már nem annyira kemény és feszülős a lábamon sem a bőr – mesélte a fiú mosolyogva, majd gyorsan hozzátette: nagyon hálás a rengeteg felajánlásért, segítségért: kapott egy telefont is, amin tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, családjával, mert korábban még ez sem volt neki.

Kanalas Dávid súlyos betegséggel küzd Fotó: Ripost

Azonban nem felhőtlen az öröm, mert megtudtuk: amint Dávid kezelése véget ér a kórházban, mennie kell, ám még nem tudja, hogy hová.

„Nagyon szeretnék Budapesten maradni, hogy folytatni tudják a kezeléseket. A kórházban is lenne erre lehetőségem, csak nem bent fekvőként, és egy magán doktornő is felajánlotta, hogy segít, de sajnos egyelőre úgy tűnik, nincs hova mennem.” – mondta a -nak Dávid.

A fiú, és pártfogója, Brigitta bíznak benne, hogy a fiú lakhatása rövid időn belül megoldódik, és ehhez bármilyen apró segítségnek nagyon örülnének.

„Nyitottuk egy számlát Dávidnak, és erre már érkeztek felajánlások. Lassan egy szobát már tudnánk neki bérelni.” – mondta Brigitta, majd Dávid ehhez hozzátette: amint javulna az állapota, egyből keresne munkát, ugyanis szerinte itt sokkal több a lehetősége, mint borsodi szülőfalujában.

Aki szeretne segíteni Dávidnak, az alábbi számlaszámra utalva teheti meg:

Kanalas Dávid Márkó

OTP

11773205-00567343

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?