INSIDER

Meglepő dolgot mondott a pszichológus a Dózsa György úti gázolóról

Véget ér M. Richárd autóvezetői karrierje a Dózsa György úti, két ember életét követelő baleset miatt. A pszichológus szakértő ugyanis megállapította: személyisége miatt alkalmatlan a vezetésre. Ezek után aligha kaphatja vissza a jogosítványát.
  • Szerző: Ripost

Személyiségénél fogva alkalmatlan a vezetésre

– ezt állapította meg a pszichológus szakértő, aki pályaalkalmassági teszteket is elvégzett a Dózsa György úti gázolóval. Ez az ügy pénteki tárgyalásán hangzott el a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Kiderült: az elmúlt években már több alkalommal is bevonták a fiatalember jogosítványát, ami azért is érzékenyen érinthette M. Richárdot, mert éttermet üzemeltetett, emellett autókkal kereskedett és szenvedélyesen rajong a méregdrága luxuskocsikért.

„Tizenhat éves korom óta vezetek, az utóbbi időben főleg prémium járműveket: Mercedeseket, Audikat, Porschékat. Jól ismerem őket, bár abban az autóban, amellyel a balesetbe kerültem, akkor ültem először. Meg is lepődtem, mert túl erős volt ahhoz a kasztnihoz” – mondta vallomásában M. Richárd.

A közlekedési szabályok azonban nem nagyon érdekelték. Kiderült: először azért vonták be a jogosítványát, mert összegyűlt a 18 büntetőpontja, majd közúti veszélyeztetés miatt tiltották el a vezetéstől. Ennek ellenére volán mögé ült, mire újabb egy évre bevonták a jogsiját. Jelenleg vesztegetés miatt is eljárás folyik ellene, mert kenőpénzért akart vezetői engedélyt szerezni. Egy hete pedig bejárta a sajtót az az Instagram bejegyzés, melyben megörökítette, ahogy a Lupa tónál sportkocsit vezet.

„Ilyen előzmények után, ráadásul úgy, hogy a szakértő szerint alkalmatlan a vezetésre, nem hinném, hogy valaha is visszakapja a jogosítványát”

– vélekedik az ügytől független szakértő, dr. Kovács Kázmér ügyvéd.
M. Richárd a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott 2017. május 15-én a Dózsa György úton, ahol összeütközött egy szintén szabálytalanul kanyarodó Citroennel. Az autók a buszmegállóba csapódtak, elsodorva a gyalogosokat. Két ember meghalt. Tegnap a tárgyaláson a közlekedési szakértőt is meghallgatták: szerinte, ha a férfi a megengedett 50 kilométeres sebességgel haladt volna, fékeznie sem kell, és nem történik baleset. Az ügyész 7 év 2 hónap börtönbüntetést indítványozott M. Richárd esetében.

Szabadlábon maradhat a  másik vétkes

A balesetben részt vevő másik autót, a Citroent N. József, a Fővárosi Vízművek építőmérnöke vezette. A mögötte ülő két kollégája halt meg a balesetben. A közlekedési szakértő szerint akkor sem következik be a baleset, ha ő nem hibázik. Az ügyész az ő esetében két év felfüggesztett fogházbüntetést javasol. Azóta már visszakapta a jogosítványát. Párjával gyermeket várnak, ez enyhítő körülménynek számít majd, hiszen gondoskodnia kell a családjáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?