Létrehozva: 2020.10.24.

Meglepő titok derült ki Novák Katalinról: ezt nem gondoltuk volna

Novák Katalin gyereket nevel, dolgozni jár, sportol, és bizony, ő is ugyanúgy odaégeti olykor a süteményt.

„Azt gondolom, hogy a családokért dolgozni megtisztelő feladat, ezért örülök, hogy most még erősebb fokozatba tudunk kapcsolni. A miniszteri kinevezésre nem számítottam, de megtisztelő lehetőség” – mesélte a Borsnak Novák Katalin.

„Három gyereket nevelünk a férjemmel. Tudom, mennyire nehéz meghozni a gyermekvállalásról, a családalapításról szóló döntést. Ilyenkor rengeteg kérdés merül fel: biztos ő az én társam? Készek vagyunk arra, hogy egy életre elköteleződjünk? Jó szülők leszünk? Nőként ilyenkor ráadásul ideiglenesen parkolópályára tesszük a szakmai előmenetelünket. Azt gondolom, a saját élethelyzetem is segít mások megértésében” – folytatta a miniszter, aki gyermekkorában orvos szeretett volna lenni.

Fotó: Bors

„Édesanyám, édesapám és a bátyám is orvos, így magától értetődő volt, hogy én is az leszek. Érdekelt a jogi pálya is, mivel nagyszüleim anyai ágon jogászok voltak, de mindig rajongtam a matematikáért és vonzott a nemzetközi diplomácia is, így édesanyám inspirációjára a közgazdasá­gi egyetemre felvételiztem” – idézte fel Novák Katalin.

„Azt nem mondanám, hogy szorgalmas diák voltam. Inkább az a típus, aki akkor képes a legjobb teljesítményre, amikor már nagy rajta a nyomás. Ilyenkor mindig odaraktam magam és megsokszoroztam a teljesítményem. Természetesen voltak elvárásaim magammal szemben, így a feladatokra igyekeztem felkészülni, például a továbbtanulásra is. Viszont nem voltam eminens, és ez a gyereknevelésnél rendkívül jól jön. Egészen pontosan emlékszem minden egyes trükkre, amit alkalmaztam, és azokra az érzésekre, amik övezték azt, ha mondjuk becsúszott egy rossz jegy. Ezeket a helyzeteket most szülőként élem át, így érzek bizonyos cinkosságot a gyerekeimmel – mondta nevetve a miniszter, aki a nevelésben nagyon fontosnak tartja, hogy az ember ne felejtse el, hogy maga is volt gyerek.

A családban három gyerek van: a 17 éves Ádám, a 14 esztendős Tamás és a legkisebb Kata, aki 12 éves.

„Mindhárom gyermekünk érdeklődő és nyitott a világra, és ami még fontosabb, nagyon szoros a kapcsolat közöttünk. Nagyon szeretnek olvasni, falják a könyveket. Olvasnak a villamoson, néha még az utcán, menet közben is, olvasnak ébredés után és lefekvés előtt. Egy hétvége alatt kiolvasnak egy regényt” – mesélte büszkén Novák Katalin.

Könyvet írt a 14 éves fia

Olyannyira a könyvek szerelmesei a gyerekek, hogy Tamás megírta Kata kedvenc könyve, a Harry Potter előzménytörténetét a húga születésnapjára.

Fotó: Bors

„Márciusban, a korlátozások idején elárulta nekünk, hogy ő Kata augusztusi születésnapjára ír egy könyvet. Minden áldott nap leült, és megírta a napi penzumot. Fél éven keresztül mindennap dolgozott, míg a végén írt egy 300 oldalas könyvet. Mi azt gondoltuk, ha már ennyi munkát fektetett bele, beköttetjük az írást. Amikor Kata megkapta a könyvet, a többi ajándék már nem is érdekelte. Azt azonnal kikötötte, hogy addig nem olvashatjuk el, míg ő nem fejezte be, de már a nagymamák is olvassák, sőt az osztálytársak is sorban állnak” – mesélte Kata lányáról, aki egy csupa mosoly, életvidám energiabomba.

„A férjem ugyan hacsak teheti, kerüli a nyilvánosságot, védjük is a családi életünket azonban minimálisan mégis betekintést engedünk abba, hiszen úgy érzem, ennyivel tartozom én is azoknak az embereknek, akik figyelemmel kísérik a munkámat. A férjemet az egyetemen ismertem meg, ő is közgazdász. Hatalmas segítség otthon, hiszen nincs olyan feladat, amit ne tudnánk megosztani egymás között. Olyan hétköznapi kihívásokkal szembesülök, mint más családanyák. Igyekszem helytállni otthon és a munkában is, ami nem mindig sikerül. Előfordul, hogy csak éjfélkor jut eszembe, hogy nem vasaltam ki a gyerek ünneplőjét, és van, hogy odaégetem a süteményt.”

„A kijárási korlátozás alatt a férjem és a gyerekek otthon voltak, de nekem nem volt home office. Amikor hazajöttem, mindenki azonnal mesélni kezdett, mert én voltam az egyetlen összekötő a külvilággal ebben az időszakban. A járvány hozadéka például, hogy most szinte többet tudunk a nagycsaládról, mint azelőtt, hiszen heti rendszerességgel online összejöveteleket tartottunk, amin hú­szan-harmincan is részt vettünk”.

A munka és a család mellett egy nőnek hobbira is szüksége van.

A mozgás a hobbim. Egy héten legalább hatszor futok vagy edzek reggelente. Csak akkor hagyom ki, ha már a hajnali órákban feladatom van. A sport mellett nagyon szeretek filmet nézni. Élvezem, hogy a gyerekeim már abban az életkorban vannak, hogy partnerek abban, hogy közösen megnézzünk egy jó filmet vagy elővegyünk egy jó társasjátékot” – zárta a mi­niszter.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem