INSIDER

Meglepően enyhe az idei tél - sírjunk vagy nevessünk?

Olyan, mintha itt lenne a tavasz: a hétvégén már 15 fok várható, napsütéssel! Ráadásul az egész hónap ilyen langyosnak ígérkezik. Örülünk persze a sétálóidőnek, de a meleg januárnak veszélyei is vannak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tízezreket spórolunk a fűtéssel

Az év első hónapjában egy 50 négyzetméteres lakásban lakók akár 10-30 ezer forintot is megspórolhatnak az enyhe idővel. Gázfűtéssel például, attól függően, hogy földgázt vagy tartályos gázt használunk, 12-30 ezer forintot, a távfűtésen 10-12 ezer forintot, a fatüzeléses módszerekkel, attól függően, hogy milyen kályhával vagy kazánnal fűtünk, akár 12-25 ezer forintot, míg elektromos árammal 20-25 ezer forintot is megtakaríthatunk.
Kevesebb a baleset és a végtagtörés

Közlekedés szempontjából is szerencsésebb a tavaszias időjárás: nem kell csúszkálnunk a járdákon, kevesebb idős ember töri össze magát. A települések megspórolják a hókotrás és a sózás költségeit, ráadásul a kevesebb éjszakai fagytól kevesebb út repedezik meg, mint általában. Csúszós utak híján autóbaleset is kevesebb várható a tavaszias télben.


Drágább lehet a gyümölcs és a zöldség

Sokfelé rügyeznek a fák, ami azt jelenti, elfagyhat a termés, ha jön egy éjszakai fagy! "Minden kertész attól tart, hogy ez a meleg majd egy februári faggyal fog folytatódni. Ha ez így lesz, az katasztrofális helyzetet idézhet elő. Reméljük, hogy nem így lesz, de ha mégis esik a hőmérséklet, akkor bizony nem lesz gyümölcstermés" – mondta csütörtökön Bálint gazda a TV2 Mokka című műsorában.

 

S hogy milyen további hátulütőkre számíthatunk? Megtudhatod a pénteki %% napilapból. Keresd az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?