INSIDER

„Megmondták 40 százalék az esély, hogy életben maradok” – Angliában élő magyar ápoló fertőződött meg a koronavírussal

A férfi legyőzte a betegséget és egyúttal a külföldi média egyik legismertebb történte lett.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő története lett annak az Angliában élő magyar férfinak, aki elkapta a koronavírust, majd minden esélyeire rácáfolva mégis felépült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pénzes László (45) hamar a külföldi lapok egyik legfelkapottabb története lett. Immár több mint tíz éve él Southamptonban a magyar férfi, mint az egyik legnagyobb kórház traumatológiai osztály ápolója. A koronavírus első hulláma során is helyt állt és folytatta a betegek ápolását.


Kezdetben a szokásos tünetek jelentkeztek nála, magas volt a láza, fájtak az ízületei, erősen köhögött, így karanténba zárták – írja a Blikk.

„Volt egy pillanat, amikor tudtuk a szintén az egészségügyben dolgozó feleségemmel, hogy kritikusra fordult a helyzet, azonnal mentőt kell hívni” – kezdte László a lapnak, aki azt is hozzátette, elsőként kórházának annak az osztályára került, ahol maga is dolgozott. Miután romlott az állapota, mélyaltatásban lélegeztetőgépre kötötték és átszállították Londonba.

„Az orvosok kerekperec megmondták, negyven százalék az esély arra, hogy életben maradok” – folytatta a férfi.

Egy hét után Lászlónak már nem volt szüksége a gépek segítségre, további öt nap múltán pedig már az intenzív osztályt is elhagyhatta.

„A doktorok szerint csoda, ami velem történt, igazán nincs rá orvosi magyarázat. Így nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy az orvosok mellett rengeteget segített az élni akarásom, a pozitív gondolkozásom és a hitem.”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?