INSIDER

Kiderült, mennyi büntetést kapott jogerősen a brutális pásztói csecsemőgyilkos

A táblabíróság másodfokú ítélete jogerős és végrehajtható.
  • Szerző: Ripost

Jogerősen 13 év fegyházbüntetést szabott ki a Fővárosi Ítélőtábla kedden a pásztói csecsemőgyilkosra. A nő 2018-ban Újév napján végzett újszülött gyermekével, majd feldarabolta és a patakba dobta, hogy eltitkolja szülését élettársa elől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nő 2009-től élt együtt élettársával. A férfi verbálisan rendszeresen bántalmazta őt és gyakran elzavarta otthonról. Két közös gyermekük született (2012-ben, illetve 2016-ban), és közösen nevelték a nő előző kapcsolatából született gyerekét is. A második közös gyerek születése után a férfi kijelentette: nem akar több gyereket. A nő 2017 nyarán viszont ismét várandós lett. Úgy döntött, hogy eltitkolja terhességét.

A nő a szilvesztert ismerősei körében töltötte, majd 2018. január 1-jén reggel hazafelé egy pataknál elfolyt a magzatvize. Ekkor bement egy híd alá, ahol megszülte gyermekét. A csecsemő felsírt, az anya gyermekével a mentőállomáshoz indult, hogy az újszülött megfelelő ellátást kapjon. A mentőállomás bejárata azonban zárva volt, a bejárat melletti gombot pedig az anya nem használta. Idővel visszaindult a hídhoz, és miután a szülést titokban akarta tartani, úgy döntött, hogy megszabadul az újszülöttől, testét feldarabolja és eltünteti.

Az anya a pataknál többször az újszülött fejére ütött, megszorította a nyakát, majd testét feldarabolta és a patakba szórta. Ezután egy közelben lakó kolléganőjének a lakására ment.

A bíróság szerint a nő nem szenvedett kóros elmeállapotban, amely a beszámítási képességét kizárta vagy korlátozta volna. A Balassagyarmati Törvényszék 2020. december 2-án a nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 13 év fegyházra ítélte azzal, hogy a nő a legkorábban a szabadságvesztés kétharmadának letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott enyhítésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon az ítélőtáblára. Kedden a másodfokú bíróság lényegében helybenhagyta az elsőfokú döntést, a kiszabott büntetéssel egyetértve kifejtette, hogy a büntetlen előéletű nő maga is párkapcsolati erőszak alanya volt, anyai szerepét az élettárs gyermekekhez való viszonya határozta meg, ezért titkolta terhességét, a szülés után pedig felmerült benne a gyermek ellátása. A cselekmény jellege és a nő elkövetés utáni magatartása miatt ugyanakkor enyhítésre nem láttak lehetőséget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?