INSIDER

Megrázó, így ért villámcsapás két fürdőzőt Csepelen

A helyszínen lévők szerint a férfi és a fia azonnal összecsuklottak. A szemtanúk azt hitték, hogy meghaltak.
  • Szerző: Ripost

Villám csapott a csepeli strandfürdő egyik fájába és medencéjébe. A fa alatt épp egy 45 éves férfi és egy 15 éves fiatal állt, utóbbit újra kellett éleszteni.

"A vihar egyik pillanatról a másikra érkezett meg, de a medencében már nem volt senki, az emberek hamar kijöttek. Láttam, hogy a villám belecsapott a fába, amit óriási dörgés kísért. A fa alatt állt két ember, a férfi és a fiú összecsuklottak, borzalmas volt, azt hittük, meghaltak. A középkorú férfi aztán magához tért egy pillanatra, majd ismét elájult" – mondta a Blikknek egy nő, aki végignézte a történteket. Hozzátette, hogy nem hallott figyelmeztetést a viharról, még az úszómester sem mondta, hogy menjenek ki a vízből.

"Három mentőegységet, köztük a gyermek rohamkocsit is riasztottunk a csepeli villámcsapás helyszínére, ahol egy 15 éves fiút és egy 45 év körüli férfit kellett ellátni. A fiút újra kellett éleszteni, ami a strand ügyeletes mentőtisztjének is köszönhetően sikerült, stabil, javuló állapotban szállítottuk kórházba. A férfinak átmeneti eszméletvesztése volt, helyszíni ellátás után őt is kórházba vittük" – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Mint kiderült: a férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, őt egy másik mentőautó vitte kórházba.

Villámlással kísért vihar esetén a legfontosabb teendő, hogy azonnal menjünk ki a vízből, illetve ne fa alatt keressünk menedéket. Egyedül álló fa alá tilos behúzódni! – tanácsolta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Meneküljünk be egy épületbe vagy húzódjunk meg az autónkban, szálljunk fel egy buszra, ezeken ugyanis biztonságban vagyunk. Soha ne érjünk hozzá fém alkatrészekhez! A strandokon mindig figyeljünk oda a viharjelzésekre, különböző figyelmeztetésekre, ezeket vegyük nagyon komolyan – tette hozzá Mukics. 

Az üggyel kapcsolatban a lap kereste a strandot is, ám egyelőre nem kaptak választ.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?