INSIDER

Megrázó részletek az eltűnt maglódi vállalkozó ügyéről, ez jön most

Már rengeteg embert kihallgatott a rendőrség, Gyula egyik üzlettársát még hazugságvizsgálatra is vitték.
  • Szerző: Ripost

Több tucat embert kihallgatott a rendőrség az eltűnt maglódi vállalkozó környezetéből. Köztük volt a férfi volt élettársa is, akinek az elsők között kellett vallomást tennie.A luxuskocsik szerelésével és átépítésével foglalkozó, ötvenéves férfinek május 10-én veszett nyoma a kutyájával, Répával, és azóta nem ad életjelet magáról. A Hummerjével indult útnak, amit egy rejtélyes idegen másnap visszaparkolt Gyula udvarába, a vizsla pedig napokkal később, Szlovákiában kóborolva került elő.

"A környéken már arról pletykálnak, hogy az öcsémet biztosan megölték, de erre semmilyen bizonyíték nincsen. Amikor elkezdődött ez az egész rémálom, nem gondoltam, hogy egy hónap múlva is ugyanott fogunk tartani. Borzasztó lelkiállapotban vagyok, egyik pillanatról a másikra elfog a fulladásszerű sírás" - mondta a Borsnak megtörten Pintér Ildikó, aki a végsőkig bízik abban, hogy a testvére élve előkerül. A nő már a nyomravezetői díj felajánlásán is elgondolkodott, de a hatóságok szerint nincs rá szükség, ezt ők is megtehetik, ha érdemesnek gondolják.

Pintér Gyula rejtélyes eltűnését hatalmas érdeklődés övezi, a jelek szerint a zsaruk minden követ megmozgatnak az ügy mihamarabbi megoldása érdekében. Miután a vizslát megtalálták Szlovákiában, speciális keresőkutyákkal mentek a helyszínre, de a vállalkozó maglódi otthonát és a kocsiját is teljesen átkutatták. Az utóbbiból több mint nyolcvan mintát rögzítettek a helyszínelők.

"Rengeteg embert kihallgattak, köztük a testvérem volt élettársát is, akivel másfél éve szakítottak, de a kapcsolatuk utána is baráti maradt. Az egyik üzlettársa még a hazugságvizsgálatot is bevállalta, bármit megtenne, hogy kiderüljön az igazság. Õ az utolsók között beszélt vele telefonon az eltűnése napján. Természetesen mindenben igazat mondott, támogatja a nyomozók munkáját" - magyarázza az aggódó testvér.

Pintér Gyula rokonai már mindent megpróbáltak, még egy látóhoz is fordultak segítségért. Most azt tervezik, hogy a Répa nevű kutyát visszaviszik Gyula házába, a történtek óta ugyanis még nem volt otthon szegény.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?