INSIDER

Megrázó részletek derültek ki a gyulai gyerekgyilkosságról: szörnyű, mit művelt Nikivel

A hét és fél éves gyulai kislány, Szathmáry Nikolett nem ért haza néptáncóráról. Holttestét 3 évvel később találták meg.
  • Szerző: Ripost

Több mint két évtizeddel Szathmáry Niki halála után hátborzongató részletekről beszél Kiss Kató látó. Az ország vezető médiumának tartott nő egy előadásán futott össze Niki édesanyjával, Edittel.

Fotó: Bors

„Annyit kérdezett: mi történt a lányommal? Ekkor megjelent mellette a kislány – idézte fel a Borsnak Kató, aki ezután leutazott az asszonyhoz. – Útközben a fejemben végig Santana Europa című dala szólt, és láttam magam előtt egy műbőr tokos rádiót, egy szobát, és rögtön tudtam, hogy ott történt a gyilkosság, és ez a dal szólt közben – mondta elcsukló hangon a mé­dium.

Állítja: maga Niki kereste meg, hogy részleteket „meséljen el” halálának körülményeiről.

„Niki ismerte a gyilkosát, mert a nevén szólította a kislányt, amikor felvette a kocsijával. Az István nevű férfi akkoriban 30-40 éves lehetett, egyedül élt a Csabai úti emlékhelytől 7-8 percre, egy K betűvel kezdődő nevű utcában, krémszínű Škoda favorit kocsival járt, és iskolához vagy ilyen tevékenységhez köthető foglalkozása volt. Szörnyű dolgokat művelt Nikivel, amikor pedig a kislány menekült volna, egy párnával megfojtotta – sorolta a látó.

Hozzátette, hogy a házat a tettes azóta eladta. Addig a pincéjében, egy zsákban tárolta Niki holttestét, ezután szabadult meg a tetemtől.

„A férfi ma is él, egy családi házban, ahol állatokat tart. Szörnyű kimondani, de nem Niki volt az első áldozata, ha a többiekkel nem is jutott el a gyilkosságig. Biztos vagyok abban, hogy ma is él olyan, akkori gyerek, akit a gyilkos szintén bántott. Mint ahogyan azt is érzem, hogy így vagy úgy, de megtalálják a férfit” – szögezte le Kató, aki az információkat a zsarukkal is megosztotta, és bizonyos rendőrök ezek fényében újra vizsgálják az ügyet.

Immár 22 éve, 1998. január 14-én az akkor hét és fél éves gyulai kislány, Szathmáry Nikolett nem ért haza néptáncóráról. Utoljára egy helyi gyermekorvos látta, aki a boltig kísérte, majd onnan a kislány egyedül indult haza.

Három évvel az eltűnése után, 2001. február 20-án a Csabai út melletti csatornaparton nádvágók találták meg Nikolett földi maradványait egy zsákban.

 

És ezeket olvastad már?