INSIDER

Megrázó részletek derültek ki az orgoványi apagyilkosságról

A 15 éves fiú többször hazaszökött családjához a nevelőszülőktől.
  • Szerző: Ripost

Heves vita után több késszúrással megölte saját édesapját egy 15 éves kamasz Orgoványban.

A Bors megtudta: a meglehetősen romos állapotban levő házban lakó élettársak, Csaba és Olga több gyermekét is kiemelte tavaly a gyámhatóság, és el is szállította őket a 42 kilométeres távolságra levő Soltra nevelőszülőkhöz.

A gyerekek többször is hazaszöktek, volt, hogy két napon keresztül gyalogoltak, hogy édesszüleikkel lehessenek. A kapcsolat ennek ellenére sem volt teljesen idilli, ugyanis a 15 éves Zoltán a rokonok elmondása szerint az elmúlt években többször is bántalmazta a nála jóval gyengébb fizikumú apját. Hogy pontosan min veszett össze utoljára apa és fia, egyelőre nem tudható.

A Bors megtalálta azt a házaspárt, aki kvázi szívességből a család rendelkezésére bocsátotta a lakóépületet.

„Arról volt szó, hogy cserébe besegítenek a földjeinken, mert nálunk sok munka van. Sajnos kiderült, hogy nem megbízhatóak, ugyanis gyakran már délelőtt 10 órakor olyan részegek voltak, hogy a legegyszerűbb feladatokat sem tudtuk rájuk bízni. A spárgaszedés komoly munka” – magyarázta a nyugdíjas férfi.

Viola, az elhunyt férfi nővére a Borsnak elmondta: a testvére rendes ember volt, de rossz társaságba keveredett.

„Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy az öcsém nincs többé. Heten voltunk testvérek, hárman jöttünk át Magyarországra Erdélyből. Mi mindenben számíthattunk egymásra, igaz, Csaba élettársa, Olga néha túl erőszakosan kért tőlem pénzt, pedig tudta, hogy nekem sincs sok, én is napszámosként dolgozom” – mondta a gyászoló asszony.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a 15 éves fiút őrizetbe vette, és emberülés miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

És ezeket olvastad már?