INSIDER

Lánykérés előtt halt meg Heni a nyíregyházi mentőbalesetben

Egy fiatal nő vesztette életét abban a balesetben, ahol egy mentőautó és egy személyautó karambolozott.
  • Szerző: Ripost

A kislánya és a párja is gyászolja a 31 éves Henriettát, aki egy borzalmas balesetben vesztette életét vasárnap este Nyíregyházán. A tragédia a Pazonyi út és a Törzs utca lámpás kereszteződésében történt, miután a Renault Cliót vezető sofőr nem vette észre a megkülönböztető jelzést használó mentőautót, s eléhajtott a kereszteződésben. A szürke autó zöld jelzésen haladt éppen, amikor bekövetkezett a baj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

Nemcsak a Renault, a mentőautó is totálkárosra tört, szinte egy ép eleme sem maradt, sőt, még a kerekei is kitörtek a helyükről az ütközés erejétől.

„A mentő nem használta a szirénáját, csak a fényjelzést. Azt pedig nem is láttuk” – állítja az autót vezető Dominik, Henrietta párja. Az ütközés során az autó eleje teljesen eltűnt, Heni pedig a helyszínen meghalt. „Meg akartam kérni a párom kezét” – mondta megtörten a kórházi ágyában fekve a férfi, aki zúzódásokkal úszta meg a balesetet.

Heni édesanyja sokkot kapott, nyugtatót kellett adni neki, amikor megtudta, hogy gyermeke meghalt. Testvére pedig teljesen kikészült, miután a baleset helyszínén holtan látta Henit – tudta meg a Blikk a lány egyik, neve elhallgatását kérő ismerősétől.

Úgy tudják, a fiatal nő néhány évig házasságban élt gyermeke apjával, ám később elváltak. „A kislány édesapja a balesetkor Angliában volt, de Heni halálhírére hazaindult” – tette hozzá a barát, aki úgy tudja, a kicsivel pszichológus foglalkozik majd, hogy átvészelje édesanyja elvesztését.

A rendőrség eljárást indított, egyelőre vizsgálják, kinek a hibájából történt a baleset. A mentők azt írták a lapnak, egy sztrókos esethez sietett a kollégájuk, az autóban használta a megkülönböztető jelzést.

És ezeket olvastad már?