INSIDER

Megszólal a hős mentőápoló, aki parkban vezette le a szülést

Éppen szolgálatba tartott egy mentőápoló, amikor egy kétségbeesett házaspár segítségkérésére figyelt fel egy sátoraljaújhelyi parkban. Az asszonynál olyan gyorsan megindult a szülés, hogy nem értek be a kórházba.
  • Szerző: Ripost

„A kórház kapujától nem messze jött velem szembe egy férfi, akibe egy nő karolt. Kiabáltak, hogy segítsen valaki gyorsan, így odasiettem és kérdeztem, hogy mi a baj. Az asszony lépett kettőt és azt mondta: Úristen, kint a gyerek feje!” – mesélte a -nak Ungvári Szilveszter, a hős mentőápoló, aki a család segítségére sietett. „A kórház mellett van egy park néhány paddal, oda fektettük le, ekkor már tényleg kint volt a baba feje. A házaspár nagyon meg volt rémülve, főleg, amikor a pici válla beakadt, de segítettem világra hozni, és mivel tíz fok volt, az édesapa pulóverébe tekertük be” – tette hozzá Ungvári. „Én már 18 éve csinálom ezt, van jó és rossz oldala is a munkának, de mindig öröm, ha segíthetek. Életet mentettem!” – mondja joggal büszkén a hős mentő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

 

Az édesanyát és kisfiát a gyorsan kiérkező mentők ellátták, majd stabil állapotban szállították őket kórházba, így a kismama már boldogan ölelheti magához gyermekét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?