INSIDER

Megszólalt a Szent László Kórház ápolója, erre kéri az embereket

Egy láthatatlan ellenséggel küzd az ország most minden egészségügyi dolgozója. A Szent László Kórház intenzív osztályának ápolója arról beszélt, mire kéri a magyar lakosságot.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány eddig a Szent László Kórházra tette a legnagyobb terhet. Itt ápolják a súlyosabb állapotban lévő koronavírus-betegeket. Többen közülük intenzív ellátásra, lélegeztetésre szorulnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Ez a járvány nem csak szakmailag elképesztő kihívás az ott dolgozó ápolóknak és orvosoknak, hanem emberileg és lelkileg is elképesztő kitartást igényel. Egy egész ország szurkol az ápolóknak és orvosoknak.

A kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak - írják a koronavirus.gov.hu-n.

Mindezek után a kórház ápolója egyenesen a betegágy mellől nyilatkozott. Káposztás-Benedek Eszter, az intenzív osztály vezető szakápolója, hangsúlyozta, hogy az emberek most úgy tudnak segíteni az egészségügyi dolgozóknak és persze maguknak is a legjobban, la lehetőleg otthon maradnak, és betartják az ajánlásokat. A szakember az MTVA felvételén arról mesélt, jelenleg hogyan zajlik az élet az osztályon.

És ezeket olvastad már?