INSIDER

Megszólalt az abdai, bozótvágó karddal támadó férfi apja: megrázó dolgokat mesélt

Az abdai férfi a rendőrökre támadt, ezért lelőtték. Most az édesapja is megszólalt az ügyben.
  • Szerző: Ripost

Nem szedte a gyógyszereit, illetve a pszichiátriai kezelésében sem volt együttműködő az a 35 éves férfi, aki bozótvágó karddal rontott rá a miatta kiérkező rendőrökre Abdán vasárnap este. 

A felbőszült támadót az egyik egyenruhás lőtte le, miután az a társa fejére egy csapást mért óriási macsetéjével. A rendőrség szerint a mentőszolgálat munkatársai kértek segítséget tőlük az agresszív beteg kórházba szállításához, ám a férfi többszöri felszólítás ellenére is „támadólag lépett fel”.

A gondosan karbantartott házban, ahol az elhunyt Tamás lakott, másnap a helyszínelők mellett csak az édesapja járt, az anyukáját ugyanis sokkos állapotban vitték kórházba a lövöldözés után. Az apuka arról beszélt, hogy a fia depressziós és skizofrén volt, de nem foglalkozott saját betegségével. 

"Többször kezelték a pszichiátrián, de ott csak azon tudnak segíteni, aki gyógyulni akar. Ezelőtt soha nem volt ennyire agresszív, legfeljebb egyszer-kétszer összetörte a mobilját vagy bezúzott egy ablakot – mesélte a Blikknek megtörten az apuka. – Meg tudom érteni a rendőrt, aki lőtt, egy ilyen helyzetben valószínűleg én is védtem volna a kollégámat" – tette hozzá.

A Bors úgy tudja, Tamás és édesanyja egy éve költöztek a környékre, azért, hogy az akkor már húsz éve skizofréniával diagnosztizált férfinak nyugodt környezetet teremtsenek. A férfi többször is dührohamban tört ki, a faluban arról beszélnek, megesett, hogy emberekre támadt. A tragédia előtti időben még inkább elharapózott a betegsége, ekkor már két hete ki sem jött a lefüggönyözött padlásszobából.

És ezeket olvastad már?