Létrehozva: 2020.10.04.

Megszólalt egy magyar Covid-fertőzött: kendőzetlenül vallotta be, mit élt át

G. Balázs elkapta a koronavírust, és úgy döntött, hogy feljegyzi, mi is történt vele gyógyulása alatt.

G. Balázs tájékoztató jelleggel elkezdte összeírni, hogy mi történt vele, miután elkapta a koronavírust. Mint írja, egész életében sportolt, helyesen táplálkozott, míg szeptember 15-én enyhe fejfájással aludt el, másnap hidegrázással kelt fel.

Covid 19 – kétoldali tüdőgyulladás „kalandom” Kedves Olvasó! Az alábbi beszámolót edukatív/életmentő jelleggel hozom... Közzétette: Gál Balázs2020. október 4., vasárnap

 

„38,5 fokos lázra beálltam, ezen nem igazán segített semmi sem. Orvossal konzultáltunk telefonon, 09.18-ra adott időpontot, az alacsony láz miatt gyenge vírusra tippelt„ – írja Balázs, akinek a lázcsillapítók dupla dózisban is csak 2-3 óráig vitték lejjebb a lázát. „Az orvos megvizsgált, majd antibiotikumot írt fel (a kórházban visszaigazolták, hogy jól járt el és nagyon jó gyógyszert kaptam). Ekkor este nehézkesen vettem levegőt, az alvás nem volt túl jó, különösen a lázzal” – meséli Balázs.

Szeptember 20-án már jól ment neki az alvás köptetővel, az antibiotikum viszont nem hatott. Másnap visszament kontrollra, elküldték tüdőröntgenre, ahonnan szeptember 24-re jött meg az eredmény. Szeptember 22-én azonban kezdtek felpörögni az események:

„A beszéd elkezdett nehezemre esni és a levegőt is elkezdtem kapkodni, a lázam 39 fok fölé emelkedett 1 heti enyhe láz után. Ekkor 17 órára befáradtam a Szent László kórházba, ottani „távdiagnózis” alapján nagy baj volt a tüdőmmel, így hallgatva a szép szóra, „beszaladtam”. Ami várt: végtelenül korrekt csapat, azonnali vizsgálat, a Covid-teszt megérkezéséig saját kórterem és azonnali kezelés. A tüdő CT-t még este elvégezték, megkaptam az 50%-os (maximális) oxigéntámogatást, és vagy 8 db infúziót az éjszaka során. Bár a Covid-teszt nem érkezett meg 2 napig, a CT-n látszott mi a helyzet„ - magyarázta Balázs. „A jó fizikai állapot sajnos becsapott mindenkit, engem is, mert a tüdőm nagyon rossz passzban volt, kétoldali, heges, COVID tüdőgyulladás volt, amire a doki nem tudta eldönteni intenzívre tegyen, vagy nem. A terápia 5 napos, 2 kritikus napban állapodtunk meg, amit mozdulatlanul, maximum oxigénen kellett töltenem. Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag pár óra alatt jutottam oda, ahova, az érzelmi összeomlás itt elkerülhetetlen volt.”

Szeptember 24-én, a születésnapján a fertőző osztályon töltötte fekve.

„A véroxigén vizsgálattal sajnos meg kell barátkozni az idekerülő betegeknek, amely egy a csuklóban, tüdőből visszaérkező artéria csapolását jelenti másfél centi mélyen, ha eltalálják…. Ami fájó pont, hogy a bekerülés napját követően, hiába kezelik az embert, ez mindig tovább romlik és másnapra javul. Azt mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy milyen érzés az a 24-36 óra, amíg várod, hogy a tüdőd erőre kapjon és a borzasztó fájdalmas mintavétel pozitív eredményt hozzon…. Eltelt két nap a kezelés óta és a véroxigénem 115-120%-on volt folyamatosan, megvolt az áttörés. Szeptember 26-ra már minden nap tiszta volt a tüdőm, az oxigénterápiát fokozatosan végig kellett csinálni az 5 napos antivírus/antibiotikum kúra mellett, ami 3 db eltérő maszk, majd a kis orrklipsz folyamatos oxigéntámogatásának megvonásával történt. Szeptember 29-én megvolt az első negatív teszt, október 1-én a második„ - folytatta Balázs, aki így végül október 2-án hagyta el a kórházat. Nagyon hálás az orvosoknak, akik minden tőlük telhetőt megtettek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy az aggodalom Szilágyi Áron drámai sérülése miatt

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

life.hu

Négy csillagjegy szülöttei úgy bánnak az édesanyjukkal, mint egy királynővel

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

Hivatalos: Lázár János minisztériuma bejelentette, mikortól kapható az egynapos autópálya-matrica – ez a pontos dátum és ár

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár