Létrehozva: 2019.03.27.

Megtaláltuk a hírhedt soroksári szemetelőt - elképesztő fotók

Megtaláltuk azt az autót, amelynek tulajdonosa sok zsák szemetet dobott ki Budapesten, az Ócsai úton! Tettérõl felvétel készült, ami körbejárt a Facebookon. Amikor ott jártunk az autónál, a kocsiba egy motoros éppen fehér szemeteszsákot dobott...

Vissza kéne rakni az udvarába!

„1 hónapra idehoznám a lomot rakodni!” - ezrek dühöngenek az interneten egy illegális szemetelő miatt. Geiger Ferenc soroksári polgármester tette ki egy Facebook-posztban a közterületi kamerák felvételét, amelyen az látható: két autóból is kidobálják a zsákba gyűjtött szemetet az út szélére.

Cetlin üzentek a tulajdonosnak

A %Ripost% megtalálta a szemetelőt: olvasóink értesítettek minket, hogy a narancsszínű pickup Soroksártól elég messze, a XIII. kerületben áll. A kocsi tulajdonosa a Berettyó utcában lakik, a kocsit pedig tegnap dél körül megtaláltuk a szomszédos Új Palotai úton, közel a panelekhez.

Látszik, hogy a szemetelők ellen kitört a népharag: az autó ablakába valaki egy dühös üzenetet tett, amely szerint „Gratulálok, a Facebookon híres fotójához, amin épp egy zsák szemetet tesz az út szélére az autójából!”.

Egy motoros szemetet dobott a kocsiba!

Amikor tegnap dél körül a helyszínen jártunk, elképesztő jelenetnek voltunk szemtanúi: egy ismeretlen, bukósisakos motoros körözött az autó körül, majd egy idő után egy pontosan ugyanolyan fehér zsák szemetet dobott a kocsi platójára, mint amilyen a híressé vált Facebook-felvételen látható! A kérdés az, hogy a motorosnak van-e köze a kocsi tulajdonosához, és megint arra készülnek, hogy valahol megszabaduljanak a szeméttől, vagy pedig valaki felismerte az autót, és csak meg akarta büntetni a kocsi tulajdonosát, így jelezve egyet nem értését a szemeteléssel…

A helyiek felismerték a kocsit a Facebookon

A környékbeliek ismerik az autó tulajdonosát, egy fiatal házaspáré az autó. Úgy tudják, a férfinek van egy közeli lángosozója és van egy furgonjuk is.

„Bosszantó, mert többször is a járdán parkoltak a furgonnal” – mondta a %Ripost%-nak az egyik szomszéd. Egy másik lakó is felismerte a kocsit a Facebookon, mint mondja, nem is értette, miért kellett a messzi Soroksárra vinni a sok zsák szemetet, amikor itt a kerületben éppen a múlt héten volt lomtalanítás. Az ott lakók azt mondják: lehet, hogy a tulajdonos egy alkalmazottját bízta meg a szemét kidobásával, mert az a fiatal férfi, aki minden reggel elhajt az autóval, valószínűleg nem ugyanaz, mint aki a polgármester által közzétett felvételen látható.

„A kocsi ugyanaz, rögtön felismertem a rendszámot. Remélem, jól megbüntetik”

– mondta az egyik lakó.

Ha az autó tulajdonosa azt mondja, hogy nem ő volt és nem árulja el azt sem, hogy ki használta a kocsit, akkor az autó üzembe tartója vonható felelősségre, ugyanúgy, mint a közlekedési szabálysértéseknél.

 

Szigorúbb büntetést követelnek

A szemetelők iszonyatos dühöt váltottak ki az interneten: a polgármester posztját egy nap alatt tízezren megosztották, és rengetegen a szemetelők sokkal szigorúbb megbüntetését követelik. Úgy tűnik, erre van is hajlandóság a kormányban: nemrég jelentette be Palkovics László innovációs miniszter, hogy az illegális szemetelés bűncselekménnyé nyilvánítását kezdeményezik környezetkárosítás címen. Most a szemetelés csak szabálysértés, a tettes csak csekély pénzbírsággal sújtható, aminek semmi visszatartó ereje nincs. A %Ripost% is többször beszámolt olyan esetről, amikor problémás szeméthalmokat jelentettünk az önkormányzatoknak, és a 14. kerület, a 9. kerület és a 20. kerület önkormányzata is arról panaszkodott lapunknak, hogy tapasztalataik szerint nem riasztja el az embereket a csekély büntetés. 

Akár börtönbe is kerülhetnek a szemetelők?

„Aki közterületen hulladékot engedély nélkül lerak, vagy elhelyez, vagy nem a kijelölt helyre teszi, az jelenleg szabálysértést követ el, és pénzbírsággal sújtható” – magyarázta a %Ripost%-nak dr. Kamarás Péter jogász. A szemetelés súlyosságától függően 5-150 ezer forintot szabhatnak ki a hatóságok.  – „Ha bűncselekménynek minősítik az illegális hulladéklerakást, akkor súlyosabb következményei lesznek, mint most” – mondta dr. Kamarás Péter.

Hogy milyen következményei lehetnek a szemetelésnek, ha bűncselekménnyé nyilvánítják, kiderül a szerdai Ripost napilapból! Az újságban arról is írunk, miért hírhedt még ez a környék Soroksáron, kiderül, miért sok itt a furcsa kutya...

 

 

300 ezren önként szedték a szemetet

A múlt héten rekordokat döntött a TeSzedd! önkéntes szemétszedő akció: országszerte több mint 300 ezren szedték a szemetet több mint háromezer helyszínen. Miközben összefogott az ország nagy része, különösen bosszantó, hogy mások meg éppen akkor dobálják ki a szemetet az út szélére…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Így omlik össze a hatalmas híd, miután nekimegy egy nagy hajó + videó

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább

INSIDER

Szívszorító: Húsvéti nyuszik és tojások díszítik a 15 évesen elhunyt Dominik sírját

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán