Létrehozva: 2020.01.11.

Megtaláltuk az internet nyugdíjas sztárjait

Hatalmas sikert arattak az interneten a Szigethalom idősek otthonában lakók, miután fényképekkel üzentek a fiataloknak. Szerda óta nyolcezren osztották meg az életbölcsességből táplálkozó üzeneteket, és ez a szám percről percre nő. A Ripost az otthonban kereste fel az üzenetek küldőit.

Mi csak mosolyt akartunk csalni mindenki arcára

– ezzel magyarázta a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény koordinátora, Boldisné Gerbár Judit az idősek kezdeményezését.

„A közösségi médiában kollégánk látta ezt az amerikai kezdeményezést, ahol idősek fiataloknak szánt üzeneteket tartottak táblán maguk előtt. Intézményvezető asszonyunk szintén nagyon jó ötletnek tartotta ezt, aki maga is támogatja és fontosnak tartja a két generáció közötti kapcsolat fenntartását és javítását.”

Egy óra alatt elkészültek a táblák, mindenki a személyes élete alapján egy jótanácsot írt fel. Legalább 30 üzenet gyűlt össze, ebből választották ki azt a tizenegyet, amit lefényképeztek és feltöltöttek a Facebookra. Céljuk az volt többek között, hogy rácáfoljanak az időseket sújtó előítéletekre.

„Az öregek mindig kioktatnak és megmondják, hogy mit tegyünk, gondolják a fiatalok. Hát nem! Most nem megcsipkedni akartuk a gyerekek arcát, hanem előremutató mondatokba foglaltunk egy-egy bölcs élettapasztalatot, nem nélkülözve a humort sem. Az idősek mondták az üzeneteket, mi dolgozók csak papírra vetettük ezeket, ahogy diktálták„– tette hozzá Judit.

 

Pali bácsi:

Dolgozzatok, csajozzatok

Pali bácsi négy éve lakik az intézményben, ahol jól érzi magát, ám a Ripost-nak elárulta, mi hiányzik neki leginkább.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Én már 79 éves vagyok. Rengeteg minden történt velem az évek során, például elveszítettem a lábamat, így tudom, milyen érzés fent és milyen egészen lent. A legjobb éveimet akkor éltem, amikor dolgoztam és csajoztam. Kocsikísérő voltam Pesten, és amikor csak tehettem, táncolni jártam meg klubokba. Most a legjobban mégis a pecázás hiányzik, sajnos nem tudok kimenni a vízhez… De nem panaszkodhatok, van két fiam, 53 és 47 évesek, nekik és mindenkinek azt üzenem: sportoljatok sokat, hiszen most még nem tudjátok, mennyire fontos lesz ez később!”

 

Franciska néni:

Legyetek szerelmesek! Az olyan jó

Az egyik legmeghatóbb üzenet Franciska nénié. Vajon miért gondolja 73 évesen is, hogy a szerelem a legfontosabb? „Egész életemben a férjembe voltam szerelmes” – vallja be.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Kicsi korom óta imádtam a társaságot, imádom a gyerekeket és imádom a családom. Vannak gyermekeim és unokáim, akiket mindig arra buzdítok, hogy gondolkozzanak sokkal okosabban, mint mi, hiszen minden a döntéseinken múlik. Életem szerelme sajnos már évekkel ezelőtt itt hagyott engem, de én minden egyes nap gondolok rá. Csongrádon éltem, amikor megismertem őt, katona volt, én gyárban dolgoztam. Ahogy tehette, feleségül vett. Ma már csak a botomat hívom vőlegényemnek.”

 

Teri néni:

Kevesebb munka, több élet!

A 85 éves Teri néni élete legfontosabb tapasztalatát osztotta meg a fiatalokkal. „A szívemből írtam az üzenetet” – kezdte.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Fiatal koromban rengeteget dolgoztam. Közgazdásznak tanultam, először a Zala megyei rendőrség főpénztárosa voltam. Itt ismerkedtem meg a férjemmel, aztán jöttek a gyerekek. Tíz évig otthon voltam velük, aztán elmentem a gumigyárba dolgozni, ami életem egyik legrosszabb döntése volt, hiszen éjjel-nappal ott voltam, ahelyett, hogy a gyerekeimmel lettem volna. Több, mint száz emberért feleltem vezetőként, akkor még nem mértem fel, milyen nagy árat fizetek ezért. A gumigyárban nagyon meleg van, kimelegedve léptünk ki a gyárból, ezért az összes ízületem ráment a munkára… Most pedig ott áll üresen a nagy ház és a felhalmozott értékek. A gyermekeim pedig ugyanazt csinálják, amit én tettem: dolgoznak állandóan. Fontos a munka, de az anyagiaknál sokkal fontosabb, hogy minél többet együtt lehessünk azokkal, akiket szeretünk.”

 

Lídia néni:

Ne kábítózz! Nem tudsz gondolkodni!

A 80 éves Lídia néni félti leginkább a fiatalokat, hiszen egyre többen használnak tudatmódosító szereket.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

„Láttam a tévében, hogy Budapesten a Hős utcában a földön és a saját piszkukban fekszenek az életerős fiatalok, ahelyett, hogy családot alapítanának és élveznék az életet” – csóválja a fejét.

„Elkeserítő látvány volt. Ezek az évek, amiket kábán töltenek, nem jönnek már vissza! A legfontosabb az egészség, ne tegyék tönkre magukat, ne pocsékolják el a drága éveket!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

INSIDER

Magyar Péter háborúpárti

INSIDER

Lázár János: Kik döntenek a migrációról és háborúról?