INSIDER

Megtámadta a 12 éves Lilla szívét a koronavírus: „Nem gondoltam, hogy nyerni fogok”

Szívszorító küzdelméről mesélt a fiatal magyar kislány. Súlyos műtéten esett át a kisgyermek, hogy megmentsék az életét.
  • Szerző: Ripost

A 30 éves jubileumát ünneplő Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet által kiírt pályázatra rengeteg pályamű érkezett, a munkákat szakmai zsűri díjazta.

Az „Életem a szervátültetés után” című kiállítást az alapítvány kuratóriumi elnöke, Szalamanov Zsuzsa nyitotta meg. A díjakat az egyik kurátor, Vincze Balázsné Lilla adta át, aki két szervátültetett megindító versét is felolvasta.

A 12 éves Haszmann Lillának a koronavírus szövődménye miatt volt szüksége szívátültetésre
(Fotó: Dombóvári Tamás / Metropol)

A felnőttek között indult és különdíjas lett a 12 éves Haszmann Lilla, akiről már korábban is írt a . A kislány szívére a koronavírus húzódott rá, februárban került fel a transzplantációs listára, és áprilisban mentették meg az életét szervátültetéssel.

Lilla alig várja már, hogy újra iskolába járhasson, egyelőre azonban még csak online látogatja a hatodik osztályt. Nagyon hiányoznak neki a barátai.

„Ez itt a nagymamám cicája, az ott fent pedig egy szelfi rólam” – mutatott fülig érő mosollyal a kiállított képeire Lilla, és azt is elmesélte, hogy a képeket a telefonjával fotózta le.

„Nem gondoltam, hogy nyerni fogok, nem vagyok olyan jó fotós” – mondta a kislány, miközben örömmel bontogatta az ajándékcsomagot, amiben többek között egy vagány póló, vásárlási utalvány, jegyzetfüzet, egy 15 perces élményrepülés és egy plüss mackó volt.

„Sári lesz a maci neve!” – ölelte meg a macit a cserfes kislány, aki műsorvezetőnek készül, de szívesen lenne énekes is. Az egyik kedvence a Sztárban sztár leszek!.

„Ha bekerülnék, én Tóth Gabit vagy Majkát választanám Mesternek” – árulta el a Metropolnak, és azt is elmesélte, hogy érdekli az újságírás is. A lapnak elküldte a naplóját is, amiben többek között a díjátadóról is beszámolt.

Ha további szívmelengető történetekre is kíváncsiak vagytok, látogassatok el a Metropol oldalára.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?