Létrehozva: 2020.01.29.

Megúszhatja, hogy terhesnek hazudta magát a férfi áldoktornő

Felmenthetik a Rita doktornőként elhíresült R. Ákost az újabb csalási ügyében, ha bebizonyosodik: története, miszerint férfiként ikergyermekekkel várandós a párjától, annyira irracionális és elképesztő, hogy épelméjű ember nem hihetett benne. Végtére az sem csalás, ha valaki azt állítja: „lehozom a csillagot az égről”.

R. Ákos női ruhában, dr. Nagy Tímea néven ismerkedett meg Sz. Jánossal, és 270 ezer forintot csalt ki a férfitól azt hazudva, hogy orvosi kezeléseken vett részt és férfiként ikergyermekeket ültettek be neki – ez áll a Váci Járási Ügyészség vádiratában, melyet a Váci Törvényszéken ismertettek. A 33 éves férfit korábban már elítélték csalás miatt, amikor Rita doktornőként pénzért gyógyította a sziráki nyugdíjasokat. Ott azonban nem volt elvárható, hogy egy nyugdíjas utánanézzen, valóban nő-e a doktor és van-e diplomája, a mese hihető volt. Ezúttal azonban a tárgyaláson kiderült: a bíróság is nehezen hiszi el, hogy bárki felülhet egy olyan hihetetlen történetnek, hogy férfiként ikerterhes, hiszen az világszenzáció volna. Márpedig a csaláshoz hozzátartozik, hogy az áldozatot tévedésbe ejtik, tévedésben tartják. Elképzelhető egy ilyen tévedés?

A bíró láthatóan nagy érdeklődéssel faggatta Sz. Jánost, hogyan is hihette el mindazt, amit a vádirat az ő vallomása alapján állít.

Fotó: Sulyok László/Ripost

A csalás vádja már azzal gyengül, hogy Sz. János kijelentette magáról: ő nem homoszexuális, azt ellenben elismerte, hogy szexuális kapcsolata volt R. Ákossal, sőt hétvégéket töltött el vele, mi több, közös életet terveztek. Ákos pedig, bár első látásra egy kicsit pocakos, mély hangú nőnek tűnik és női ruhát visel, sminkeli magát, ám nincs átoperálva, és a ruhái, a kitömött melltartó alatt teljes mértékben férfi teste van. Lehetetlen, hogy aki szexuális kapcsolatot is létesített vele, az ne tudta volna ezt. Sz. Jánosban a gyanú állítólag csak akkor merült fel, amikor kiderült: a másiknak még sincs fővárosi lakása, mint ahogy állította.

Fotó: Sulyok László/Ripost

Sz. János a bíróságon azt mondta: egész végig abban a tudatban volt, hogy a párját dr. Nagy Tímeának hívják és sebészorvos. Különös, hogy ebben R. Ákos személyi igazolványa és az eredeti nevére nyitott bankszámla sem ingatta meg. Ahogy azt sem találta furcsának, hogy orvosként egy dohányboltban dolgozik.

A legégetőbb kérdés mégis az: hogyan hihette el, hogy valaki anyaméh és petefészkek nélkül képes gyermeket kihordani, ráadásul hogyan lehet ő a biológiai apa, ha egyszer jelen sem volt az állítólagos budai magánklinikán történt műtétnél. Ám erre is volt válasz: olvasta az interneten, hogy létezik ilyen, csak Magyarországon még nem csinálták, illetve a kérdés hatására hirtelen hozzátette a vallomásához: nemcsak pénzt, hanem spermát is adott a párjának.

Fotó: Sulyok László/Ripost

„Te magad találtad ki, hogy babát várok, hogy el tudj számolni az anyáddal, merre jársz hétvégenként” – perlekedett vele R. Ákos a bíróságon.

A két férfi egyébként folyamatosan, egymás szavába vágva provokálta és szidta egymást a tárgyalóteremben: mindketten próbálták bebizonyítani, hogy a másik milyen csúnyán bánt vele.

„No, de mi a helyzet a pénzzel? Beszéljünk inkább arról!” – emlékeztette őket a bíró arra, miért is vannak ott.

„Milyen pénzről beszélünk?” – kérdezett vissza R. Ákos.

„Én is épp ezt szeretném tudni” – válaszolta a bíró.

A két fél szembesítése nem sikerült, márciusban további tanúkat hallgat meg a bíróság. R. Ákos ügyvédje úgy értékelte, ha így haladnak, fel is menthetik védencét.

Fotó: Sulyok László/Ripost

„A csalás bűncselekménye akkor valósul meg, ha valaki a másikat szándékosan megtéveszti és tévedésben tartja. Amennyiben én azt mondom Önnek, hogy adjon 100 forintot, és cserébe feljuttatom az űrbe, úgy nem követek el csalást, mert nyilvánvaló képtelenséget ígérek” – fejtegette dr. Gyuris Csaba.Ebben az ügyben is mérlegelni kell, hogy vajon meg lehet-e téveszteni bárkit is ilyen képtelenségekkel.”

A két férfi, aki úgy veszekedett a bíróságon, ahogyan régi házastársak szoktak, együtt távozott. Most már csak azt volna jó tudni: vajon mit szól mindehhez Sz. János anyukája?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

vg.hu

A titokzatos Szabó Zoltánnak akar utalni pénzt a fél ország

life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon