INSIDER

„Kiharapta a lányom oldalát a megvadult kutya” – a 9 éves Lilien örökké viselni fogja a heget

A család számára feldolgozhatatlan a borzalom, mivel nem akarnak igazságot szolgáltatni az ügyükben. Pszichológus segíti a gyermeket a trauma miatt.
  • Szerző: Ripost

Sokkoló történetről számolt be egy balatonfüredi család. Arany Lilient 9 éves korában megtámadta az ismerősük barátjának a kutyája. A kislány olyan súlyosan megsérült, hogy több órán át műtötték és agyrázkódást is szenvedett. A harapás nyomát pedig öröké a testén kell majd viselnie…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindez már két évvel ezelőtt történt, de Lilien lelki sebei nem akarnak gyógyulni, ami érthető is. A családot ugyanis hideg zuhanyként érte, amikor az igazságügyi állatorvos szakvéleménye után tavaly novemberben megszüntették az eljárást – írja a Blikk.

Fotó: Schutterstock

„A szomszédban lakó barátnőmhöz mentem át, akivel az udvarukban játszottam. A hintaágyban ültünk, amikor egy idős nő érkezett szintén vendégségbe egy nagy testű kutyával. A pórázt levette róla, az állat pedig engem kezdett el nézni. Elsétáltam mellette, nem léptem rá a farkára, de ő elkezdett morogni és megtámadott” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a kis Lilien, akinek az elmondása szerint az állat beleharapott az oldalába, és elkezdte ráncigálni. A földre került, a fejét is beütötte.

„Úgy ordított, mint egy sakál, a kutya kiharapott az oldalából egy darabot. Az édesanyjával odasiettünk, majd hívtuk a mentőt és a rendőrséget. Érthetetlen, hogy miért engedték szabadon és miért nem raktak szájkosarat az állatra” – fakadt ki a Blikknek Arany Tamás, a lány édesapja.

A kislánnyal pszichiáter foglalkozott az eset után, de még mindig nem tudta feldolgozni a történteket. Édesapja ezért mindent megtesz, hogy igazságot szolgáltasson gyermekének, újabb feljelentést fog tenni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?