NÍNÓ

Megvan, kik voltak a reggeli brutális baleset áldozatai!

A szörnyű tragédiában öten életüket vesztették, négyen pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba. A rendőrség most már részleteket is közölt.
  • Szerző: Ripost

Csak férfiak ültek abban a sötétkék Ducató kisbuszban, amely ma hajnalban borzalmas baleset résztvevője volt. A rendőrségi információk szerint a munkásokat szállító busz előzésbe kezdett, de egy téglákat szállító, pótkocsis teherautóval találta szemben magát. Bár mindkét autó fékezett, a frontális összeütközést nem tudták elkerülni.

A veol.hu-nak megszólalt az ütközésben részt vevő, vétlen teherautó sofőrje. A férfi fizikailag nem sérült meg, úgy fogalmazott: szörnyű látvány fogadta, mikor kiszállt. Az egyik sérült azt kiabálta, hogy nem kap levegőt. A férfi a lapnak azt mondta, próbált lehúzódni a padkára, de nem tudta elkerülni az ütközést. A veol úgy tudja, a kisbusz egy kamion előzésébe kezdett, amikor szemben találta magát a teherautóval.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás A sofőr melletti ablak vérben úszik

Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő a deltahireknek elmondta, hogy az összeroncsolódott kocsiból nyolc személyt szabadítottak ki feszítő-vágó berendezés segítségével. Az autóban kilencen ültek összesen, a portál információi szerint egy ember kirepült. Az autóban csak férfiak utaztak.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Bár reggel többen még úgy sejtették, hogy egy veszprémi gyár éjszakai munkásai ülhettek a buszon, közben kiderült, hogy a kisbuszban utazók mindegyike egy pesti illetőségű cégnél dolgozott és a Balatonra igyekeztek. Az elhunytak 35 és 50 év közöttiek. A sérültek között van egy 17 éves borsodi fiú, akit egy másik sérülttel (egy 45 éves borsodi férfival) együtt a veszprémi kórházba vittek. Mentőhelikopterrel szállítottak egy-egy sérültet a győri kórházba, illetve az egyik budapestibe. A kisbusz sofőrje is elhunyt a helyszínen.

ITT láthatod, ahogy a teljesen összeroncsolódott kisbuszt éppen elszállítják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?