INSIDER

Mentő vitte el a borsodnádasdi Csenge anyját, amikor meglátta lánya gyilkosát

Rolandot visszavitték a gyilkosság helyszínére. Csenge édesanyja teljesen összeomlott.
  • Szerző: Ripost

Csütörtök este helyszíni tárgyalást tartott a Debreceni Törvényszék a borsodnádasi gyilkosság tetthelyén. Teljes részletességgel modellezték a tragikus este mozzanatait a gyilkossággal gyanúsított férfi segítségével. Csenge anyját úgy felkavarta, hogy a helyszínen látta lánya gyilkosát, hogy elájult és a mentő vitte el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Vajda János

A 17 éves lány holttestét három éve, 2017 szeptemberében találták meg az otthonától nem messze, a borsodnádasdi katolikus templom melletti erdős részen egy aknában. Az utolsó tárgyaláson egy bábuval rekonstruálták, mi történt pontosan a végzetes éjszakán.

A 24 éves B. Roland zavartan állt az akna felett, és egy ideig nem is nagyon beszélt, csak csendben figyelt. 22 óra után végre erőt vett magán és megszólalt. Akkor kezdett válaszolgatni a neki szegezett kérdésekre.

Eközben Csenge anyja rosszul lett az aknánál, ahogy figyelte a 24 éves férfit, a mentő vitte el.

Fotó: MTI/Vajda János

A kamaszlány egy buliból indult haza, a helyiek szerint egyedül. A templom mellett találkozott az akkor 20 éves, falubeli, gyilkossággal gyanúsított fiúval. Beszélgetni kezdtek. A hatóságok szerint B. Roland bedrogozva és berúgva többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta.

A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később, amikor megint meglátta Csengét, már eszméletlen volt. Azt mondta, attól félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta a lányt.

Az ügyészség gyilkossággal vádolta meg a fiút, amiért 15 évet is kaphatott volna, de márciusban 4 évre ítélte a bíróság, majd haza is mehetett, a fennmaradó büntetését házi őrizetben töltheti le. Az ítélet után a lány anyja könyörgött a bírónőnek, hogy változtassa meg az ítéletét, aki erre nem volt hajlandó. Az asszony akkor ájul el először. Összeesett a folyosón, kórházba kellett vinni.

Később a lány apja is idegösszeomlást kapott. A bíró azzal indokolta az ítéletet, azt nem lehet bizonyítani, hogy B. Roland ütötte és ölte meg a lányt. Abban viszont bűnös, hogy az aknába dobta, és magára hagyta Csengét – írta az Origo.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?