Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.11.06.

Méregdrága kamu gyógykenőccsel verik át az ízületi betegeket

Magyar tudományos siker, szenzációs felfedezés, rangos intézet és minisztériumi támogatás és persze elégedett vevők jellemzik az új, ízületi fájdalmakra ajánlott gélt. Vagy mégsem? A Ripost újabb, interneten terjedő átverést leplezett le. A csalók mindent bevetnek, hogy megszerezzék a pénzünket!

„Kiábrándult és csalódott vagyok. Az ok az Arthrolon nevű, ízületi panaszokra való krém. A szöveg szerint egy 18 éves orvostanhallgató megtalálta az ízületi problémák gyógymódját. Hivatkozik a Magyar Egészségügyi Kamarára, reumatológusokra… Az ismerősömmel rendeltünk. Megérkezett a csomag. Legális cím, Románia, szóval semmi köze a 18 éves dokihoz, a formula gyenge harmat, szóval átvertek. Ha olvasnátok a hirdetést, óvatosan a rendeléssel (…)” – írja C. Jánosné a közösségi oldalán.

A károsult a Ripost kérdésére elmondta: meggyőzte őt a reklámszöveg, különösen az a rész, melyben az szerepel, hogy egy fiatal magyar orvostanhallgató egyedülálló formulájáról van szó.

 

Aprólékosan felépítették a csalást

Ki ne lenne büszke egy 18 éves magyar fiúra, akit 10 perces tapssal fogadtak az őszi Közép-Európai Reumatológus Kongresszuson? Egy orvostanhallgatóra, akit édesanyja és nagymamája halála ösztönzött a kutatásra? Akinél külföldi gyógyszergyárak kopogtattak, hogy adja el nekik a titkos formuláját, de ő nem engedett a csábításnak? Akiről dr. Szemerey Ilona reumatológus, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) vezetője is csak elismeréssel beszélt, s találmányát az ORFI mellett az Egészségügyi Minisztérium is támogatja? Ráadásul a különleges készítmény, amelyet betegek sora dicsér, most fél áron elérhető! Kár, hogy az egészből csak a fizetendő 9990 forint igaz…

Mindent cáfol a főigazgató

A készítmény nem szerepel az OÉGYI listáján, vagyis nincs bejegyezve gyógyhatású készítményként. Az árusító honlapon nincs cégnév, elérhetőség, semmilyen beazonosítási lehetőség, kinek küldi a vevő a pénzt, honnan várhatja az ellenértékét, nincs ügyfélszolgálat sem. A Ripost megkereste az ORFI főigazgatóját, akire hivatkozik a krémet ajánló cikk.

„Egyetlen szó sem igaz, ami az ORFI-ról szól. Nincs dr. Szemerey Ilona nevű reumatológusunk, nem ismerek Lengyel Péter nevű orvostanhallgatót, és még véletlenül sem tapsolhatták meg őt idén ősszel a Közép-Európai Reumatológus Kongresszuson, hiszen ilyet nem tartottak” – tisztázza már az elején Dr. Poór Gyula főigazgató.

„Ahhoz, hogy egy készítményt az ORFI-ban vizsgáljanak, komoly minőségbiztosítás mellett 25 féle engedély szükséges... Én magam abban sem vagyok biztos, hogy ártalmatlan a reklámcikkben népszerűsített termék.”

Nem létező minisztériummal érvelnek

A reklámcikk az Egészségügyi Minisztériumra hivatkozik, de ilyen rég nincs, mint ismeretes, az egészségügy az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) tartozik. A lelkes hozzászólók sem valódiak: fényképeik egytől egyig ügynökségi fotók, melyeket cikkillusztrációkhoz, hirdetésekhez lehet megvásárolni.

 

Románul és lengyelül is fut az átverős hirdetés

A magyar nyelvű cikkben szereplő szemüveges fiatalember fényképére rákeresve a román Radio Metafora nevű internetes oldalon találunk rá a kamu hirdetésre. Érdekes módon ott Petru Mitroinak hívják a román hallgatót, akit vastapssal köszöntöttek az őszi kongresszuson és készítményét, mely arrafelé HondroStrong névre hallgat, a Román Orvostudományi Akadémia támogatta… a Facebookon lengyel nyelvű hirdetéssel is találkoztunk. Vagyis nemzetközi bűnbandáról van szó. Hogy mennyi pénzt szedtek ki gyanútlan betegek zsebéből, arról nincs információ, de ahogyan a magyar C. Jánosné jóhiszeműen vásárolt, valószínűleg sokan mások is.

 

A Semmelweis Egyetem nevével is visszaéltek

A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely garantálja a szív- érrendszeri betegségek „teljes mértékű gyógyulását”. Az online elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki, és azt sugallja, mintha a klinika professor emeritusa megvásárlásra ajánlaná a terméket – figyelmeztet a SOTE. Azt tanácsolják, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosunkkal való konzultáció után szerezzünk be, és különösen olyan honlapról ne rendeljünk, ahol nincs ellenőrizhető üzemeltető.

Kárt is okozhat!

Senki nem tudja, hogy mi van a hamis tablettákban, kapszulákban és krémekben. Amerikában fentanil tartalmú hamisított gyógyszereket árusít a mexikói droghálózat. A három hónapja lefoglalt tabletták 27 százaléka tartalmazott halálos dózist. Az amerikai külügyminisztérium szerint Kínában több száz kisüzem vagy labor gyárt hamis gyógyszereket, ezek jelentős része az interneten kel el. Könnyen előfordulhat, hogy egy krémben allergiát okozó vagy más káros vegyszer van, ezért nem elég, hogy nem használ, akár életveszélyes is lehet!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát