INSIDER

Mesterlövészeknek is lehetetlen: egy vadász két kilométerről lőtte agyon áldozatát Újfehértón

A vadásznak csupán a kiszemelt vadat szerette volna lelőni.
  • Szerző: Ripost

Teljesen véletlenül gyilkolt az a vadász, aki Újfehértó mellett egy kiszemelt vadat szeretett volna leteríteni. A leadott lövés azonban célt tévesztett, és egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el, a település egyik sűrűn lakott utcájában.

A meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte. Mivel a vadász olyan lövedéket használt, ami egy lovat is másodpercek alatt kivégez, a véletlenül áldozatul esett férfinak esélye sem volt a túlélésre - írja a Blikk.

„Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték. Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj” – nyilatkozta a lapnak az egyik szomszéd.

A vadász nem is tudott arról, hogy mit tett, a gyilkossággal akkor szembesült, amikor rendőrök kopogtattak az ajtaján. A nyomozók még több nappal a tragédia után is helyszíneltek az érintett területen, ahonnan a lövést leadhatták.

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja” – mondta a lap megkeresésére a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Később az is kiderült, hogy egy nyugalmazott katonával végzett a célt tévesztett lövés. A településen élőket megrázták a történtek, és többen abban reménykednek, hogy a jövőben a környéken betiltják a vadászatot.

A leghíresebb mesterlövészek körében is csodaszámba megy, ha valaki két kilométer távolságból képes az emberi célt eltalálni. Hiszen a lövedéket útja során számos tényező befolyásolja, amit mind figyelemmel kell venniük a sikeres találathoz.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?