INSIDER

„Egy másodpercen múlott” – a metróaluljáróban akart öngyilkos lenni a 27 éves Tivadar

Két szolgálatban lévő tinédzser polgárőr rántotta vissza a biztos halálból a hajléktalant. Mindkettőjük lelkét megviselte a sokkoló tragédia.
  • Szerző: Ripost

Már most igazi hősnek számít az a két tinédzser srác, akik polgárőrként szolgálat közben egy öngyilkos férfira figyeltek fel múlt pénteken délután.

A 16 éves Domokos Dominik és 15 esztendős társa, Jakab Sándor azonnal kiszúrták a fővárosi Gyöngyösi utcánál lévő metróaluljárónál a korlátra felmászó férfit.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Először csak azt hittük, hogy szórakozik, aztán kiszúrtuk, hogy a cipőfűzőjének az egyik fele a korláthoz van rögzítve, a másik végét pedig a nyakára hurkolta. Már éppen lépett volna a mélységbe, amikor rohanva odaértünk és visszarántottuk. Gyorsan elvágtam a kötelet, lefektettük a földre, és megvizsgáltuk, hogy minden rendben van-e vele. Óvatosan a nyakáról is eltávolítottam a hurkot, és visszatartottuk a rendőrök és a mentősök érkezéséig. Ha az utolsó pillanatban nem vesszük észre, biztosan meghalt volna, hiszen nagyon erősen rögzítette a kötelet. Egy másodpercen múlott, hogy meg tudtuk menteni” – emlékezett vissza a Blikknek a kritikus pillanatokra Dominik.

Dominik egyébként egy éve csatlakozott a XIII. kerületi polgárőrséghez, ahová csak a társaság vonzotta. Ám annyira elkezdte érdekelni a rendvédelem, hogy már azt fontolgatja rendőr lesz. Társa, Sándor csupán két hónapja szolgált, de az idő alatt többször látta az aluljáróban a hajléktalan férfit.

„Látszott rajta, hogy meg van zavarodva, de végül megköszönte, hogy megmentettük az életét. Sosem kerültem még ehhez hasonló helyzetbe sem, de nagyon örülök, hogy pozitívan végződött. A családomban mindenki nagyon büszke rám. Sokszor látni hasonlót a tévében, ezért szerencsére nem is viselt meg” – mesélte Sándor.

A lap információi szerint az öngyilkosságra készülő 27 éves férfit Tivadarnak hívják, és már évek óta az utcán él. A végzetes döntésre pedig az elmondása szerint a magánéleti problémái és a depresszió miatt szánta rá magát.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?