INSIDER

Micsoda időzítés: ezek a fürdők nyitnak a legnagyobb kánikulában

Jó hír érkezett a fürdőzni vágyóknak, irány a víz!
  • Szerző: Ripost

Szerdán, azaz július elsején nyit a Széchenyi Fürdő és a Rudas Fürdő – ismertette az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. május 30-án nyitotta meg a strandjait, azonban, köszönhetően az időjárásnak, a 2019-es évi forgalom mintegy 4 százalékát ért el csupán” – mondta Szűts Ildikó, hozzátéve, hogy nagy áttörés volt viszont a hétvége, a kánikula ugyanis végre megtette a hatását: így szombaton és vasárnap már közel 21 500 vendégük volt, és a forgalom megközelítette a 60 millió forintot. Volt olyan létesítmény, köztük a margitszigeti Palatinus strand, amely már a befogadóképessége 70-80 százalékát is elérte. Szűts Ildikó szerint az adatok azt mutatják, a kedvező időjáráson túl, hogy az emberekben kezd visszatérni a bizalom, hogy biztonságos a strandra járás, ennek köszönhetően rendeződhet lassan a forgalom.

A fürdők nyitva tartását a korábbiakhoz képest csökkentették: így a Széchenyi minden nap reggel 9 órától 19 óráig fogadja majd a vendégeket, míg a Rudas török része reggel 6 órától 18 óráig, a wellness- és uszodarészlege pedig reggel 8 órától 20 óráig lesz látogatható. A szombati napokon este 9 órától hajnali 2 óráig ismét lesz lehetőség éjszakai fürdőzésre. Limitálva lesznek az egyidejűleg beengedhetők létszáma, elkerülendő a zsúfoltságot, hiszen bár a járványügyi helyzet elmúlt, a járványveszély megmaradt.

És ezeket olvastad már?