INSIDER

Mielőtt meglepődnél: Itt az új, fővárosi tömegközlekedési menetrend

A járványveszély miatt csökkent utasszámhoz igazítja a menetrendet a Budapesti Közlekedési Központ, ugyanakkor a frekventált vonalakon továbbra is sűrűbben közlekednek majd a járatok.
  • Szerző: Ripost

Mától csúcsidőben a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, az 1-es villamos, valamint a kiskörúti villamosok 5 percenként, a metrópótló busz 1-2 percenként, a nagykörúti villamosok 3-4 percenként, a Thököly úti buszjáratok 2-3 percenként járnak – közölte a BKK.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tájékoztatójukból az is kiderül, csúcsidőben a szombati menetrendnél sűrűbb járatkövetés él április 1-jétől több frekventált vonalon.

Így gyakrabban indul az újpalotai gyorsjáratok vonalán a 7E, a rákoskeresztúrin a 97E busz, a kőbányai lakótelepre tartó 85-ös járat, a Káposztásmegyerre közlekedő 20E gyorsjárat, a Füredi úti lakótelep felé pedig a 80-as mellett a 81-es troli is jár.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI)

A 3-as metró pótlását segítő, alternatív útirányokat biztosító 194M, 223M és 254M busz továbbra is közlekedik.

Az új menetrend szerint munkanapokon továbbra is jár a szombaton egyébként nem közlekedő csepeli 179-es, az Albertirsai utat kiszolgáló 10-es busz, továbbá a rákoskeresztúri vasúti kapcsolatot is biztosító 269-es, 297-es és 298-as telebusz.

Az utasok biztonságáért, ahhoz, hogy megfelelő távolságot tarthassanak egymástól, a megszokottnál nagyobb befogadóképességű csuklós járművek közlekednek az Örs vezér terei 31-es, 161-es, 168E, a zuglói 77-es, 82-es, 130-as, a kőbányai 95-ös, 202E, a budai 33-as és 109-es, a dél-pesti 36-os, 123-as, 148-as vonalon; a 14-es villamos pedig háromkocsis szerelvényekkel indul.

A hétvégén továbbra is a szombati, illetve a vasárnapi menetrend lesz érvényben – tudatta a BKK.

Ugyanakkor a rengeteg utaspanasz, miszerint a változások zsúfoltságot eredményeznek, s így lehetetlen tartani a kijárási korlátozásban hangsúlyozott másfél méteres távolságot arra késztette Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy 24 órán belül módosítsa az áprilsi 1-jei kezdettel meghirdetett tömegközlekedési menetrendjét.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?