INSIDER

Miért pont 100 milliót ér Gyárfásnak, hogy levegyék róla a nyomkövetőt?

Százmillió forint - ennyi biztosíték ellenében kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamás lábáról, de a Ripost információi szerint ennek akár a többszörösét is megadná azért, hogy ott lehessen az augusztus 1-jén kezdődő glasgow-i úszó Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség fellebbezett, így meg kell várni a a Fővárosi Törvényszék jogerős döntését. A bírói gyakorlat szerint van arra esélye, hogy ez még az úszó Eb előtt megszülessen.

Ez azért olyan fontos Gyárfásnak, mert, ha nem tud elmenni az úszó Európa-bajnokságra, véglegesen megfoszthatják a nemzetközi és az európai úszószövetségben betöltött pozícióitól. A tét számára óriási: Gyárfás gazdasági vezető az európai szövetségben, egyben tagja a végrehajtó bizottságnak, sőt a nemzetközi szövetségben is végrehajtó bizottsági tag. A %% úgy értesült, hogy már jelezték is neki: ha Glasgow-ban sem jelenik meg, búcsút mondhat tisztségeinek.

Bár a szövetségekben tiszteletben tartják az ártatlanság vélelmét, nem tarthatnak fent pozíciókat egy olyan tagnak, aki nem tud megjelenni, részt venni a munkában.

Gyárfás már kétszer is kérvényezte, hogy elhagyhassa az országot, mert részt akart venni a FINA ülésén, ám ezt a Fővárosi Főügyészség
elutasította, és valószínűleg most sem engedélyezné. Gyárfásnak kapóra jött a július elsején életbe lépett új büntetőeljárási törvény, ez tette lehetővé, hogy bűnügyi felügyelet esetén – így nevezi a jogszabály a korábbi házi őrizetet és a lakhelyelhagyási tilalmat is – is kérni lehessen az intézkedés enyhítését óvadék ellenében. Korábban erre egyáltalán nem volt lehetőség, óvadékot csak azok fizethettek, akik a börtönből házi őrizetbe akartak kerülni.

Ha kíváncsi vagy arra, mit mond Gyárfás ügyvédje és miből fogja kifizetni a hatalmas összeget, illetve hogy mikor kaphatja vissza a szabadságát, elolvashatod a %% napilap pénteki számában. Keresd az újságárusoknál!
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?