INSIDER

Milliókat akart kicsalni áldozataiból az álmentős

Uzsorahitel felvételére akart rábírni több embert az Alfa néven működő, engedéllyel nem rendelkező betegszállító, K. Krisztián. A bizalmukba férkőzött és felajánlotta, hogy létesítsenek közösen mentőállomást Sümegen, ehhez pedig vegyenek fel 110-110 millió forint kölcsönt. Miután rájöttek, hogy hazudik, feljelentették.
  • Szerző: Ripost

„Eltűnt emberek keresésére hivatkozva vette fel velem a kapcsolatot az interneten K. Krisztián. Tudta, hogy van egy eltűnt emberek keresésével foglalkozó csoportom, szívügyem a hozzátartozók lelki segítése. Ezen az úton férkőzött a bizalmamba„ – kezdte a történetét Új-Széplaki Ágnes. A nő először csak interneten keresztül beszélgetett a férfival, aki mentőtisztnek adta ki magát és azt állította, hogy sok tapasztalata van eltűntek keresésében. Időközben egy másik Facebook profilról folytatta a beszélgetést, de ez akkor még nem volt gyanús Ágnesnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó lenne egy központi adatbázist létesíteni, ami segítené az eltűnt emberek segítését – dobta fel az ötletet Krisztián, ennek ürügyén találkoztak először. Összebarátkozott Ágnessel és a férjével, Attilával, gyakran járt a lakásukra, sokszor volt a vendégük ebédre, vacsorára is.

Az álmentős álprofiljait mutatja Ágnes

„Megbíztunk benne, ajánlotta, hogy nézzük meg az Alfa Speciális Mentőszolgálat oldalát, “ezek vagyunk mi”.

Fotó: Facebook

„Az tűnt fel, hogy gyakran kamuzik, sokszor óriási butaságokat mond” – folytatta Attila. „Egyszer például azt mondta, hogy Rihannával nem is Eminem énekel a videóklipben, hanem ő. Sokáig a valódi neve sem derült ki, több profilja van a Facebookon, különböző neveken. Egy álprofilról például nyomozónak adta ki magát.„

K. Krisztián különböző neveket és fényképeket használ, de mindig ugyanazokat a helyesírási hibákat véti és mindig egészségügyi végzettséget tüntet fel az adatlapján. Egyszer előállt egy üzleti tervvel és arra kérte újdonsült barátait, hogy vegyenek fel neki 110 millió forint hitelt egy uzsorástól.

„Egy mentőközpont létrehozásáról áradozott, amihez az ingatlant is kinézte, nagy terveket szövögetett. Azt mondta, neki nem adnak hitelt, ezért kér minket, cserébe intézményvezetői poziciót ígért ”- mondta el a -nak Ágnes. „Aztán egyszer arról beszélt, hogy ha meglesz a sümegi ingatlan, két embert el kell tüntetni. Ezen megrökönyödtem„ – tette hozzá Attila. „Megmondtuk neki, hogy semmiféle hitelfelvételről nem lehet szó, mire kiakadt, kiabálni kezdett. Felszólítottuk, hogy távozzon, alig tudtuk kitenni a lakásunkból.”

Hamarosan megtudták, hogy K. Krisztiánt letartóztatták. Kiderült: nem az a valódi neve, amit nekik mondott.

„Amikor megláttuk az ellene kiadott körözést, akkor szembesültünk vele, kit engedtünk be a lakásunkba„ – mondja Ágnes.

„Engem is arra kért, hogy vegyünk fel neki 110 millió forintot” – mondta el a -nak Szép Zoltán. Vele azt hitette el K. Krisztián, hogy segíteni tud neki. „Egy volt barátnőmön keresztül ismertem meg, sokáig hittem neki, a barátomnak tekintettem. De ez nagyon sok pénz, a felelősséget rám és a terhes barátnőmre rakta volna. Akkor jöttem rá, hogy csak ki akar használni. Amióta nemet mondtunk, folyamatosan fenyeget minket. Az állítólagos lánya és barátnője hívogat telefonon, nincs tőlük nyugtunk.„

Szép Zoltán és Vörös Ágnes -őket is be akarta hálózni K.Krisztián.

- „Engem is többször megfenyegetett, kiírta a nevemet nyilvánosan a Facebookon és privátban is fenyegető üzeneteket küldött” – tette hozzá Szép Zoltán élettársa.

Új-Széplaki Ágnes feljelentést is tett.

„A rendőrök a vagyonvédelmi osztályra irányítottak„ – számolt be a -nak. „Veszélyeztetve érzem magam, mert ez az ember tudja, hol lakom, ismeri a szokásos útvonalamat, tud a betegségemről, bármikor rám támadhat és attól tartok, képes is rá, hogy bántson.”

És ezeket olvastad már?