INSIDER

Minden eddiginél nagyobb szúnyogirtásba kezdenek

Hatalmas segítség az a 825 millió forint, amit a kormány átcsoportosított az idei költségvetésben a szúnyogirtásra - mondta a Ripost-nak Mukics Dániel, a Katasztrófavédelem szóvivője.
  • Szerző: Ripost

„Ennek a forrásnak a biztosításával nagyobb területet és több települést érinthet a szúnyoggyérítési program.  Minden eddiginél nagyobb területen léphetünk fel a szúnyogok ellen" –hangsúlyozta a szakember. 

A következő napokban irtják a szúnyogokat a Szigetközben, Békés megyében, a fővárosban, a Csepel-szigeten, Komárom, Baja és Mohács térségében, valamint a Dunakanyarnál. Újabb szúnyoggyérítést terveznek Baranya, Somogy és Zala megyében, illetve az Ipoly mentén. A kiemelt turisztikai régiók közül a Fertő- és a Tisza-tó településein védekeznek intenzíven a közeljövőben. A Tiszánál a tiszavirágzás miatt nem tudtak vegyszerezni, a kérészek rajzása által érintett területen csak akkor kezdődik meg a permetezés, amikor ez már nem veszélyezteti a védett rovarokat.

A viharos, esős időjárás miatt a múlt héten több településen is elmaradt a szúnyogirtás, ezt pótolják most Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Dunaújváros térségében és Kecskeméten. Szegeden pedig a rendkívül sok panasz  miatt rendkívüli szúnyogirtást kezdenek a napokban.
 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?