Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.09.06.

Minden ezzel kezdődött, interjút adott a háromszoros gyilkos Mihály

A férfi gyerekkorát senki sem irigyelné meg, hiszen árvaházban és kegyetlen nevelőszülőknél töltötte, akik megpróbálták megölni. De csak ezek után jött a java.

Élete 55 évéből mindössze hét és felet töltött szabad emberként – a többit börtönben és árvaházban tengette. Mihály sorsát a folyamatos harc határozta meg, a Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodó férfi pofonokat kapott és adott, három ember halála szárad a lelkén.

Kovács Mihály a szegedi Csillagban adott interjút a Borsnak, de már az elején leszögezte: szeretett volna úgy élni, mint bármelyik becsületes embertársa. A lelenc gyerekként nevelkedő férfi megfordult a téglási nevelőintézetben és a kalocsai, majd az aszódi javítóban is, mielőtt a tököli fiatalkorúak börtönébe került. Elzárását Sándorházán folytatta, Szegeden pedig most ül másodjára. Előbb egy ember megöléséért húzott le nyolc évet itt, jelenleg pedig egy kettős gyilkosság miatt tölti 30 éves elzárását. Legkorábban 2029-ben szabadulhat feltételesen. Büntetése alatt Istenhez fordult, kitanulta az ötvösmesterséget, és életútját papírra vetette.

Kovács Mihály 1964-ben született Hajdúböszörményben. Egyéves korában az ikertestvérét az édesanyjuk megfojtotta, ezért a nőt 12 évre lecsukták. Idős kora miatt az apjuk nem tudta felnevelni őt, ezért Mihályt állami gondozásba vették – minderről csak felnőttként szerzett tudomást a börtönben, ahogyan arról is, hogy heten voltak testvérek. Nevelőszülei négyévesen megpróbálták megölni. A szülők édes gyermeke is megkeserítette az életét.

„Lacika megölt néhány gúnárt, a tetemeket pedig a disznók közé dobta. Az egészet rám fogta, ezért a szülők a kezeimet hátrakötve felakasztottak egy lengőtekeoszlopra. Könyörögtem az életemért, de kirúgták alólam a favágó tőkét. A nyakamban lévő rózsafüzér nem engedte megszorulni a hurkot, a szomszédok pedig még időben leszedtek” – emlékezett vissza a lapnak élete egyik legborzasztóbb pillanatára Mihály.

A kis Misi megpróbáltatásai a javító-nevelő intézetekben folytatódtak. A rácsok mögé bolti lopásért került először, miután megszöktek az egyik társával az intézetből. Később megházasodott és három gyermeke is született. De aztán nyolc év börtönre ítélték, mert egy nőismerőse férje halálát okozta. A férfi bántotta a saját és egyszer Mihály feleségét is, rá pedig késsel támadt. Mihály megverte, a férfi pedig esés közben beverte a fejét, és három nap múlva meghalt. A bent töltött hat év alatt az anyja meghalt, a felesége pedig elhagyta.

Szabadulása után katonatársa temetésére ment Kecskemétre, amikor az állomáson ellopták a táskáját. Mihály a tolvajpáros nyomába eredt. A férfi azt állítja: rátámadtak, az életét védve végzett kifosztóival. Új szerelme öngyilkos lett 1998 telén, miután megtudta, mi történt. Mihály száz gyógyszert vett be és felvágta az ereit. Kilenc napig volt kómában, háromszor élesztették újra. Az akkor 35 esztendős férfi ezúttal életfogytiglant kapott és 30 évre börtönbe került.

A lányai mellett a Mécses Szeretetszolgálaton keresztül immár 18 éve tartja benne a lelket a levelezőtársa, akinek a javaslatára megírta az önéletrajzát.

„Gulyáskrémes, pástétomos és majonézes tubusokból készítek egyedi alkotásokat, de hímezni és terítőt kreálni is megtanultam. Előbbivel még a börtönkiállítást is megnyertem. Létrehoztam egy részletes ötvösművészeti leírást arról, hogy miképp lehet elkészíteni a munkáimat. Az életrajzi könyvemmel együtt szeretném kiadni, ehhez pedig támogatót keresek” – meséli büszkén Mihály.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

mindmegette.hu

Közel 100 új dolgozóra van szüksége a magyar Aldinak: ekkora fizetést ígérnek az újaknak

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

vg.hu

Mobilfox: kiderült, kinek köszönhető a Deák téri pénzhullás

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

mindmegette.hu

Megszakad a szív: Vilmos herceg fakanalat ragadott, de közben is feleségéért aggódott

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát